Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Rośliny akwarystyczne « Vallisneria Americana - Nurzaniec Amerykański
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Vallisneria Americana - Nurzaniec Amerykański  (Przeczytany 2372 razy)
shalashaska
Zainteresowany
**

« : Styczeń 10, 2010, 11:52:41 »

Zastanawiam sie nad tą roślinką, tylko martwi mnie jej dlugość gdyż bedzie dość sporo zabierała światła innym w dolnym planie.Czy może polecicie coś podobnego?

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #1 : Styczeń 10, 2010, 12:48:21 »

Jeżeli chcesz coś podobnego do nurzańca to może:
Sagittaria subulata rośnie niższa niż nurzaniec ale także potrafi wystrzelić
echinodorus tenellus jedni mówią, że problematyczna inni, że dosyć łatwa w uprawie nizka roslina. ja przy okazji zakładania nowego zbiornika chyba się na nia skuszę Smiley

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
shalashaska
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Styczeń 10, 2010, 13:02:42 »

Akurat Sagittaria subulata posiadam i nie rosnie ona az tak wysoko jak nurzaniec amerykanski i chyba zle mnie zrozumiales tzn ja sie zle wyrazilem.Nurzaniec amer.  ładnie rośnie aż pod tafle wody i to mi sie podoba ale potem rosnie dalej i plywa po powierzchni wody a to juz mi nie odpowiada.

Yanooo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Styczeń 11, 2010, 00:25:07 »

To tnij go równo z powierzchnią wody. Ja tak robię ze swoim nurzańcem śrubowym. Kiedy zaczyna zapychać mi taflę, po prostu ścinam mu liście na równi z linią wody.

Niektórzy uważają, że to niszczy roślinę, ale ja i nie tylko ja, jestem zdania, że nic im się nie dzieje.

Moje 126l:
shalashaska
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Styczeń 11, 2010, 07:48:24 »

Ok, już kupiłem tego nurzańca.Teraz muszę posadzić go jakoś z głową bo i tak mam lekki bajzel z roślinnością w swoim akwarium Tongue

Fiolek
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Styczeń 11, 2010, 18:41:20 »

To masz szczęście, że kupiłeś, ja po całym Szczecinie obszedłem i nigdzie nie mogę go dostać.  Huh
Macie może sprawdzone jakieś sklepy internetowe  z roślinami?? Bo jak na razie, to mi tylko pozostaje.  
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2010, 18:43:41 wysłane przez Fiolek » Zapisane
Rybospec
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 15, 2010, 02:57:53 »

Sklep Kasandra cieszy się dobrą opinią.

Doświadczony akwarysta dzielący się wiedzą.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: