Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Skandal - sprzedaż za młodych rybek !
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Skandal - sprzedaż za młodych rybek !  (Przeczytany 2149 razy)
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« : Styczeń 12, 2005, 22:05:36 »

Strasznie sie wqrzyłem dosłownie ....

Kupiłem 5 żalobniczek, 4 żałobniczki były już trochę wyrosnięte i sobie radziły za to jedna w ogóle nie umiała radzić sobie w ogólnym akwa i miała jakieś ... centymetr  :!:  :evil:  :evil: Musiałem ją złapać i przenieść do krewetkarium, przebywała tam 2 tyg. i urosła do ok. 2 cm i mogłem do ogólnego wpuścić a karmienie tej żałobniczki naprawdę bylo kłopotliwe, nie chciala w ogóle suchego jeść, jedynie jadła kawałkami żółtego gotowanego jaja, później przechodziła w ochotkę a na koniec płatki. Gdyby nie ja to już pewnie by śmigała za tęczowym mostem z innymi żałobniczkami ..... I jeszcze jedno, tym razem molinezje i też skandal. W sklepach bywają młode ryby żyworodne nie do odróznienia płci i qpiłem parkę, ta "samica" okazała się młodym samcem i miałem 2 samce i tym razem kupiłem 2 dorosłe molly po 7 zł dla pewności że już nie wcisną samców :/ Miałem tez problem z wieloma neonami innesa, też za młode i musialem je podchować troszkę ... normalnie skandal  :evil:

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Styczeń 12, 2005, 23:15:50 »

Chciałbym kiedyś zobaczyć zdjęcie Twoich 9 bojków w jednym akwa Smiley A co do wieku sprzedawanych ryb - niestety tak jest i nic z tym nie zrobisz.
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Styczeń 13, 2005, 06:10:35 »

Cytat: mdramski
Chciałbym kiedyś zobaczyć zdjęcie Twoich 9 bojków w jednym akwa Smiley

Nie ma sprawy Smiley Kumpel ma cyfrówkę i w ferie może sesję zrobimy Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
michał
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Styczeń 13, 2005, 18:14:23 »

Też chciałbym zrobić kilka fotek :wink:  też tak kolo feri tylko nie wiem jak je wrzucić na forum

Błądzić to rzecz ludzka!?!
Jarecki
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Styczeń 16, 2005, 06:04:51 »

Normalnie Raffy skandal że neona czy takiego mieczyka lub molinezję to trzeba mieć koniecznie dorosłego.Tak kiedyś właśnie wyglądało że ryby zawsze były młode i kupowalo się parę sztuk by pary się z czasem pojawiły a teraz co?Jest logiczne że takie mieczyki czy te molinezje powinne być niedojrzałe płciowo jak najdłużej by osiągnęły dzięki temu przyzwoity wzrost,tymczasem wchodzi jeden z drugim do sklepu i szuka gonopodium u piękniczek bo ma być od razu samiec.W efekcie sprzedają ryby nie za młode a za stare i potem płacz że chorują zdychają i tak dalej a to młodzież najbardziej się do tego nadaje by się skutecznie adaptować do warunków.Mówisz że skandal bo młode neony nie mają widocznych jeszcze różnic w płci? Bożesz mój ja to bym wprost przeciwnie był szczęśliwy!Po jaką cholerę mi stare kapcie kupować?Być może mamy inne gusta i w tym przypadku nie każdemu można dogodzić ,natomiast zgodzę się że takiej wielości tetry jak kupiłeś to już faktycznie wielka ale to bardzo wielka przegina.
@rti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 01, 2005, 13:34:22 »

... A tak poza tym to TY w sklepie decydujesz jakie ryby kupisz i to TYLKO TWÓJ wybór, ze kupiłeś za młode...

www.tsa.org.pl - Strona Trójmiejskiego Stowarzyszenia Akwarystów

http://radio-rotmanka.freehost.pl - zapraszam do słuchania Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: