Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pompa wirnikowa AQUA SZUT  (Przeczytany 2450 razy)
grodek78
Stały użytkownik

« : Marzec 05, 2010, 08:01:59 »

Czy ktoś korzysta lub korzystał z głowicy Aqua-szut ? Znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/item940885444_pompa_wirnikowa_t_head_750_aqua_szut_3latagwar.html
i chciałbym dołożyć do tego gąbkę i wykorzystać jako wewnętrzny filtr mechaniczny. Czy taka pompa może pracować w pełnym zanurzeniu ?
A może warto kupić jakąś inną głowicę, np. Atmana ?

skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 05, 2010, 08:49:35 »

głowica może pracować w pełnym zanurzeniu to po pierwsze, a po drugie odpuść se Trzmiela i Atmana, poszukaj tego samego towaru u innego sprzedawcy, na forum już przestrzegano przed tym allegrowiczem
grodek78
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 05, 2010, 09:03:13 »

głowica może pracować w pełnym zanurzeniu to po pierwsze
Dzięki za informację Wink
odpuść se Trzmiela i Atmana, poszukaj tego samego towaru u innego sprzedawcy, na forum już przestrzegano przed tym allegrowiczem
Trochę mnie tym zaskoczyłeś. Do tej pory większość wyposażenia kupowałem u nich, a towar odbierałem osobiście w sklepie stacjonarnym i nie było jakiegokolwiek kłopotu.

skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Marzec 05, 2010, 09:07:25 »

jeżeli masz możliwość odbioru osobistego to śmiało omożna robić zakupy, tam były kłopoty w przesyłkami, a podejrzewam że ta głowica to może pracować tylko w zanurzeniu
przemow
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Marzec 05, 2010, 09:40:58 »

Ta głowica jest taka jak w filtrze aquaszut turbo 750 tylko tutaj masz sama głowice. Jak kolega napisał ona musi być cała zanurzona w wodzie ale nie więcej niż pozwala na to węzyk dochodzący do dyszy venturiego.
PS. ja kupowałem u trzmiela i z wysyłka nie miałem problemu.

mmb22
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Marzec 05, 2010, 14:11:01 »

Spokojnie w pełnym pracuje. Jak pisze poprzednik jest to ta sama głowica co jest w filtrach Turbo 750 N. Mam filtr 550 N (słabsza wersja), pracuje bardzo dobrze w pełnym zanurzeniu, bez znaczenia bez czy z doprowadzonym napowietrzaniem. Cicha, mocna, oszczędna. Tylko jak nie jest potrzebne ci napowietrzanie to zdemontuj z wylotu część odpowiedzialną za doprowadzenie powietrza, zmniejsza trochu przepływ.
P.S. Mieszkam blok obok Trzmiela, dla mnie jeden z lepszych sklepów akwarystycznych.
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2010, 14:12:36 wysłane przez mmb22 » Zapisane

Czy jadąc swoim samochodem czujesz się jakbyś słyszał fińskich drwali siekanych przez ich własne piły łańcuchowe?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: