Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Co się dzieje z moim gupikiem??
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Co się dzieje z moim gupikiem??  (Przeczytany 1372 razy)
macius96
Nowy
*

Pangio kuhlii

« : Listopad 25, 2009, 20:59:58 »

Witam!Ta sprawa nie należy do chorób ale nie wiedziałem do jakiego działu to dodać, a więc przejde do rzeczy. Mój samiec gupika ma postrzępiony ogon i płetwy.Na początku miałem 2 samce mieczyka ,a jeden z nich był agresywny i myślałem, że to on. Ale jużz miesiąc go nie mam ponieważ oddałem wujkowi. Co się z tym gupikiem dzieje co to może być Sad Moja obsada rybek to wiem że może macie jakieś zastrzeżenie do tej obsady bo nie znałem się na wybieraniu rybek : 3 molinezje, 2 brzanki rózowe, 2 danio(jedno pręgowane drugie malabarskie) kiryski 2 1 mieczyk 1 gurami 1 kiryśnik 1 glonojad i gupik samiec(ten chory) prosze powiedzcie ktora to może być ryba tym "pasożytem" pozdrawiam serdecznie papa

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące."
Paulo Coelho
madziarek
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Listopad 25, 2009, 21:18:50 »

Głupik albo musi być chory albo stary iwedług mnie ogon podgryza mu albo brzanka albo glonojad czyli zbrojnik  ja też miałam taki broblem i teżu u głupikuw okazało się że to się że to zbrojnik podrzerał chore rybki;)
klasyka
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Listopad 25, 2009, 22:00:53 »

Głupik albo musi być chory albo stary iwedług mnie ogon podgryza mu albo brzanka albo glonojad czyli zbrojnik  ja też miałam taki broblem i teżu u głupikuw okazało się że to się że to zbrojnik podrzerał chore rybki;)

Mam 4 gupiki     i  mam brzanki , zbrojnika     - i moje gupiki są całe  i zdrowe

12L - 25l -30l -63l -130l -300l były
aktualnie  130 , 63
butcheri
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Listopad 26, 2009, 00:16:52 »

jesli  cos podgryza płetwy to sadze ze moze to byc brzanka....przypatrz sie dokładnie rybka (najlepiej wieczorem) ,a moze poprostu rybka jest chora? spruboj  urozmaicic im diete np....pozdrawiam
macius96
Nowy
*

Pangio kuhlii

« Odpowiedz #4 : Listopad 26, 2009, 19:39:11 »

Dobrze przyjże się wieczorkiem mojemu akwarium.Bardzo możliwe że ten gupik jest stary bo mam go już hmm około póltorej roku Smiley Ale on nie jest taki duży jest malutki. Heh teraz byłem bardzo zdziwiony bo podczas pisania zatrzymałem się teraz i spojrzałem w akwarium a gupik zniknął sprawdziłem czy jest w domku nie ma a on się schował za kamieniem który sie przestawił bo ten kamień jest daszkiem dla tunelu i sie schował tam że nikt go niewidział może naprawde go grysie brzanka albo zbrojnik hmm. zobarze jeszcze

baj wam   papa           

"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące."
Paulo Coelho
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: