Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 8l  (Przeczytany 1495 razy)
Huee
Stały użytkownik

8l
« : Listopad 23, 2009, 18:26:22 »

Witam mam akw CUBE 20x20x20

Jaki mech do tego wsadzić [oświetlenie będzie lipne jakaś komp 18w pewnie] i jakie skałki władować tam?

I czy lipny filtr kaskadowy z allegro za jakieś 20 zł wystarczy żeby utrzymał równowagę biologiczną i czy ustawienie go na niski poziom przepływu wody nie będzie robił tam wirówki ?
I czy możecie podać link do takiej Kakskady na allegro

PS: Na razie nie ma dawkowania C02 i w najbliższym czasie nie będzie

« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2009, 18:50:19 wysłane przez Huee » Zapisane
pin54
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Listopad 24, 2009, 15:18:47 »

Rozumiem, że chcesz zrobić akwarium "po kosztach"...

Mech wsadź taki jak Ci się podoba, albo taki jaki ma znajomy w akwarium albo taki jaki jest dostępny w sklepie.
Kaskadę wybierz jakąś małą (w sensie z małym przepływem). Myślę że HBL 301 będzie ok, wiem że są osoby które miały go w kosteczkach 8-10 litrów i nie narzekały i są takie co miały je w 25l i narzekały że za słaby. Aukcję sobie sam znajdź.
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Listopad 24, 2009, 16:45:16 »

Kompakt wystarczy, kaskade jakas małą, nie wiadomo jak jest z halasem w tych chińskich. CO2 nie potrzebne dla samego mchu, ale można pomyśleć o czymś bardziej wyrafinowanym Wink

Huee
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 24, 2009, 17:24:21 »

To znaczy ,że byle jaki mech będzie rósł bez CO2? Bo myślałem o jakimś zestawie z allegro  za 20zł mchów różnych tylko nie wiem czy się utrzyma

Myślałem o podłożu [na razie odpuszczę sobie ten żwir Amazonia zobaczę czy w ogóle dam radę z tym akwa wiadomo czas itp] co myślice o samym piachu?

I chciałbym jakiś bielutki na fotkach wszędzie widać biały itp

Ale ta auckja mnie zainteresowala piach niby drogi zwykły http://allegro.pl/item818750657_nowosc_w_podlozach_ta_biel_cie_zaskoczy.html

Lecz jest porównanie ,ale na tych fotkach piachu po np 3 zł podobnie wygląda

Lub myślę żeby kupić 1kg piachu plus paczka czegoś takiego http://allegro.pl/item816583877_zwir_czarny_2_5kg_granulacja_0_4_0_8_mm_gratis.html
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: