Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna « Fluval 2 plus czy tetratec in 400 czy jeszcze cos innego?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Fluval 2 plus czy tetratec in 400 czy jeszcze cos innego?  (Przeczytany 4045 razy)
Thedevil
Marzy mi się dzień...
Bywalec

« Odpowiedz #15 : Listopad 19, 2009, 16:34:41 »

No co wy 2 tygonie? przeciez woda bedzie ta sama podloze takze roslinki korzenie kamienie itp wiec bakteri bedzie full zeby wypelnily filtr.
Ja sie chce podlaczyc czy do filtra Aqualfan plus ten do 60l tez moge wymienic gabke np na ceramike?

... w którym samochód pozostawi nie większy ślad jak łódź płynąca po oceanie...

Moja Nowa Kosta IWAGUMI http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/moje-nowe-pierwsze-akwa-30l/
dunaj-83
Stały użytkownik

-Waterworld- ;-D

« Odpowiedz #16 : Listopad 19, 2009, 18:19:03 »

No co wy 2 tygonie? przeciez woda bedzie ta sama podloze takze roslinki korzenie kamienie itp wiec bakteri bedzie full zeby wypelnily filtr.
Ja sie chce podlaczyc czy do filtra Aqualfan plus ten do 60l tez moge wymienic gabke np na ceramike?

no tak wszystko to samo ale bakterie niestety potrzebuja czasu zeby sie zadomowic w nowym filtrze. daj jakis link albo zdjecie do tego filtra bo nie wiem jak to wyglada
dirdib
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Listopad 19, 2009, 19:37:19 »

no tak wszystko to samo ale bakterie niestety potrzebuja czasu zeby sie zadomowic w nowym filtrze. daj jakis link albo zdjecie do tego filtra bo nie wiem jak to wyglada

chcialam dac zdjecia eheima ale zobaczylam ze pytanie o zdjecia bylo o Aqualfan plus

Ja mysle ze chodzi o aquael fan plus do 60 litrow, tylko ktos zle napisal nazwe
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2009, 19:39:50 wysłane przez dirdib » Zapisane

badrass
Bywalec

Mówi sie trudno i płynie sie dalej...

« Odpowiedz #18 : Listopad 19, 2009, 20:02:56 »

A czemu nie JBL e700 jest baaardzo cichy wydajny, też można ustawić przepływ i jest tańszy od EHEIN-a

ten JBL e 700 to filtr kubelkowy tak? Słyszalem ze JBL-y sa wadliwe ale nie wiem jak teraz moze poprawili swoje wyroby, a Eheim to jednak dobry sprzet drogi ale dobry
A ja miałem i byłem bardzo zadowolony, poza tym dziwi mnie Twoja wypowiedź...słyszałem, że są wadliwe"... ja wiele złego słyszałem o EHEINACH i jakos tego nie propaguję

Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
bartekw
Bywalec

« Odpowiedz #19 : Listopad 19, 2009, 20:12:30 »

ja takie teksty "wadliwe" to natomiast slyszalem o TetraEX1200 mam od roku i jakos nic sie niedzieje  , jak go kupowalem sprzedawca  powiedzial mi ze minimum miesiac moze potrwac zanim filtr bedzie prawidlowo dzialal , chodzilo mu o zadomowienie sie bakteri tak na dobre

dunaj-83
Stały użytkownik

-Waterworld- ;-D

« Odpowiedz #20 : Listopad 19, 2009, 20:23:36 »

A ja miałem i byłem bardzo zadowolony, poza tym dziwi mnie Twoja wypowiedź...słyszałem, że są wadliwe"... ja wiele złego słyszałem o EHEINACH i jakos tego nie propaguję

w tym momencie opieram sie na opiniach ludzi ktorzy opisuja swoje problemy z JBL na forach, nie twierdze że Twoj akurat tez jest wadliwy, mowie tylko ze zdazaly sie wadliwe sztuki, osobiscie nie mam nic do tego filtra, bo nie mialem przyjemnosci go uzywac, jak byś nie zauwazyl to niestety to sa tylko urzadzenia i nawet te najlepsze moga byc wadliwe i  psuc sie, co nie?

« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2009, 20:35:48 wysłane przez dunaj-83 » Zapisane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: