Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « co sie stało z tym okiem? u teh ssajicy
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co sie stało z tym okiem? u teh ssajicy  (Przeczytany 2210 razy)
TommiCrazy
Nowy
*

« : Grudzień 11, 2003, 03:48:36 »

damn, rano znalazłem jedna rybke w rogu akwa , młoda sajica, niewyglądała jak pogryziona ale miala coś jakby wylew w oku prawym, strasznie było wybrzuszone na zewnątrz i czerwone, czy to mogło być od ataku? czy jakas choroba czy może jakieś inne przyczyny, u żadnej innej rybki tego niezauważyłem

----
CAST:
Mainstage: buttikoferi vs pawiooka
Backstage: sajca & zebra
CleanersCrew:Khuli & drewniak & kiryski & glonożarł
jak dobrze karmie to jest PEACE :>
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Grudzień 13, 2003, 00:26:17 »

trudno powiedzieć. To mógłbyc skutek ataku , ale też niektóre infekcje bakteryjne objawiają się wysadzeniem gałek ocznych. Jednak przy infekcjach raczej nie występuje , jak to nazwałeś, wylew. Dlatego raczej obstawiałbym na rany odniesione w walce.

TommiCrazy
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 13, 2003, 03:29:54 »

holera , to całkiem może być prawda, bo dziś zauwayłem jakies romanse miedzy innymi dwoma sztukami , kurcze, w moim aqa ikra sie nieuchowa, w sumie pare dni mineło odkąd pochowałem martwą rybke w sedesie, od tamtej pory specjalnych walk niewidze.

----
CAST:
Mainstage: buttikoferi vs pawiooka
Backstage: sajca & zebra
CleanersCrew:Khuli & drewniak & kiryski & glonożarł
jak dobrze karmie to jest PEACE :>
_Fish_
Nowy
*

...W oczekiwaniu na lepsze jutro... :)

« Odpowiedz #3 : Grudzień 17, 2009, 16:05:43 »

Ja sama mam pielęgnice sajica i pewnego razu zauważyłam to samo. Ja myśle że to może być o jakiś ostry kant lub coś wystającego. No chyba że ryby toczą walki. Ale one nie należą do zbyt agresywnych, zazwyczaj wykazują tylko w czasie tarła... U mnie uchowało się 30 młodych  Grin

Wredna [?] Być Może. Uparta [?] Na Pewno. Oryginał [?] I to Jaki [!] Grin
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: