Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Programator jeden czy ile???  (Przeczytany 1909 razy)
Thedevil
Marzy mi się dzień...
Bywalec

« : Grudzień 14, 2009, 15:16:44 »

Przeszukałem forum;) żeby nie było, że nie używam opcji "szukaj" Cheesy i nie znalazłem odpowiedzi na pytanie moje własne prywatne Cheesy. Czy są programatory z kilkoma wejściami bo jak szukałem to były tylko z jedną wtyczką. Czyli jakbym zastosował złodziejkę to i tak wyłączy lub włączy mi wszystko do niej podpięte, a to nie o to chodzi Tongue Czy może musze kupić dwa osobne żebym miał możliwość podłączenia dwóch osobnych urządzeń? Nie chodzi mi tu o sterowniki bo ich ceny są zatrważające Cheesy Wściekły

... w którym samochód pozostawi nie większy ślad jak łódź płynąca po oceanie...

Moja Nowa Kosta IWAGUMI http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/moje-nowe-pierwsze-akwa-30l/
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Grudzień 14, 2009, 15:25:14 »

tak musisz kupić dwa osobne a jeśli chcesz właczać i wyłączać wszystko jednym to wkładasz złodziejkę i już tylko nie może być więcej niż 3500W PAMIĘTAJ !

Akwarium 54l
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/damianos115-54l-aktualizacja-21-05-2009-!!!/

15xNeon Innesa
1xBojownik
1xKirysek Panda ( Planowo 5)
0xOtosek ( Planowo 5)
0xRed Cherry ( Planowo 10-15)
Pozdrawiam Damian
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #2 : Grudzień 14, 2009, 19:30:28 »

nie może być więcej niż 3500W PAMIĘTAJ !
Zaszalałeś.  Wink Z moich przykrych doświadczeń wynika, że takie urządzenia nie wytrzymują więcej niż 1kW, przy 2kW wytrzymują od miesiąca do trzech.
Na pocieszenie powiem, że takiego zużycia prądu w typowym akwarium nie ma, raptem kilkaset W maksymalnie, a to zegar spokojnie wytrzyma.
1975maniek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Grudzień 14, 2009, 19:31:59 »

Kup jeden programator do światła i wystarczy. Filtr ma pracować cały czas, grzałkę kupisz z termostatem i to wszystko.
Thedevil
Marzy mi się dzień...
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Grudzień 16, 2009, 07:55:38 »

Kup jeden programator do światła i wystarczy. Filtr ma pracować cały czas, grzałkę kupisz z termostatem i to wszystko.

Ja wiem;) tylko myślałem jeszcze w przyszłości o napowietrzaniu żeby włączać wtedy kiedy gasną światła;)
Zaszalałeś.  Wink Z moich przykrych doświadczeń wynika, że takie urządzenia nie wytrzymują więcej niż 1kW, przy 2kW wytrzymują od miesiąca do trzech.
Na pocieszenie powiem, że takiego zużycia prądu w typowym akwarium nie ma, raptem kilkaset W maksymalnie, a to zegar spokojnie wytrzyma.
mi też coś się nie chciało wierzyć, że tyle watów;) nawet bym nie ryzykował Cheesy
A mam jeszcze pytanie czy jeśli mam programator tygodniowy to muszę nastawiać nowy program co tydzień na tydzień??? czy chodzi o to, że mogę ustawić na cały tydzień i będzie on realizowany przez np pół roku?

... w którym samochód pozostawi nie większy ślad jak łódź płynąca po oceanie...

Moja Nowa Kosta IWAGUMI http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/moje-nowe-pierwsze-akwa-30l/
adinml
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Grudzień 16, 2009, 10:44:35 »

A mam jeszcze pytanie czy jeśli mam programator tygodniowy to muszę nastawiać nowy program co tydzień na tydzień??? czy chodzi o to, że mogę ustawić na cały tydzień i będzie on realizowany przez np pół roku?

Jeśli masz na myśli programator elektroniczny to po ustawieniu zadań na cały tydzień (np. ma codziennie włączać oświetlenie od 10.00 do 20.00) to będzie tak włączał w nieskończoność aż do kolejnego przestawienia.

112l ; 45l - krewetkarium
GG: 2661217
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Grudzień 17, 2009, 13:20:19 »

u mnie jest na tym oświetlenie firmy (3 halogeny po 1000w) i wszystko chodzi. zależy czy się kupi podróbkę czy orginał Wink

Akwarium 54l
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/damianos115-54l-aktualizacja-21-05-2009-!!!/

15xNeon Innesa
1xBojownik
0xOtosek ( Planowo 5)
Pozdrawiam Damian
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #7 : Grudzień 17, 2009, 13:26:35 »

u mnie jest na tym oświetlenie firmy (3 halogeny po 1000w) i wszystko chodzi. zależy czy się kupi podróbkę czy orginał Wink
Jak długo już działa? I co to za programator?
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Grudzień 25, 2009, 18:48:33 »

dziala juz 2 lata jescze kilka dni i bedzie 3  Grin Grin Cheesy programator taki :  KLIK

Akwarium 54l

15xNeon Innesa
1xBojownik
0xOtosek ( Planowo 5)
Pozdrawiam Damian
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: