Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Czy gupiki i welony(złote rybki)mogą przebywać razem w akwarium?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy gupiki i welony(złote rybki)mogą przebywać razem w akwarium?  (Przeczytany 9552 razy)
aaddii10
Nowy
*

« : Listopad 18, 2009, 20:17:48 »

Mam pytanie dotyczące tego czy welony i gupiki mogą przebywać razem w akwarium proszę o jak najszybsze odpisanie

Z góry dzięki
zegarsky91
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Listopad 18, 2009, 22:51:27 »

Raczej nie, ze względu na warunki hodowlane, oraz ilość wydzielanego no3 przez welona. Welon może też zjeść mniejsze gupiki, bo znane mi są takie przypadki. Wściekły

Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Listopad 19, 2009, 09:21:35 »

Hodowlane odmiany gupika maja wyzsze inna wymagania temperaturowe niz karaś.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 21, 2009, 18:17:49 »

welon połknie gupika

do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
Magdalena
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 22, 2009, 19:11:14 »

Welon jest zimnolubny . A głupik preferuje raczej cieplejsza wode .

Smiley
Aqwa_Lola
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Grudzień 16, 2009, 20:50:23 »

Według mnie raczej nie choć można spróbować. Welon dorasta do dużych rozmiarów a gupik do 5 cm. więc może posłużyć za pokarm... Tak jak ktoś już powiedział gupiki preferują wody ciepłe i zarośnięte akwaria, a welony dużo przestrzeni do pływania i wodę chłodniejszą. Po za tym mają odmienne upodobania co do pH i wystroju zbiornika. Gupiki np. lubią dużo korzeni tak aby mogły "lawirować" między nimi.  Grin

Ktoś kiedyś powiedział że muzyka uczy życia ale to nieprawda bo ona jest moim życiem... -tak samo jak akwarystyka- :*
arti-131
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Grudzień 16, 2009, 21:48:47 »

Tak jak wszyscy wyżej mówili. Raczej nie , gdyż gupik to rybka która lubi temp. wody 25-28 stopni , natomiast welon jest zimnowodny.
_Fish_
Nowy
*

...W oczekiwaniu na lepsze jutro... :)

« Odpowiedz #7 : Grudzień 17, 2009, 16:16:00 »

Inne parametry wody. Inna obsada. Inny wystrój. Nie nadają sie. Z gupikami np. molinezje lub mieczyki a z welonami? hmmm... może same welony lub jakieś ryby zimnolubne Tongue

Wredna [?] Być Może. Uparta [?] Na Pewno. Oryginał [?] I to Jaki [!] Grin
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #8 : Grudzień 17, 2009, 16:19:29 »

dlaczego wszyscy powtarzacie po sobie??Smiley
Ten temat powstał w połowie listopada i zapewne autor po 2 postach upewnił się że nie...

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: