Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « [Mieczyki]Białe ślady i anemiczne poruszanie
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: [Mieczyki]Białe ślady i anemiczne poruszanie  (Przeczytany 1275 razy)
destruction
Nowy
*

« : Październik 23, 2009, 13:53:40 »

Witam tak jak w temacie.
Niedawno zakupilem 3 mieczyki 1samiec+2samice.Po tygodniu samiec zaczol anemicznie sie poruszać i pojawil sie u niego taki biały śluz badź plęsn niepotrafie dokladnie ocenic pojawil sie on najpier w polowie tłowia a potem na ogonie (*nie na całym ciele)odseparowałem rybke do innego zbiornika.Gdzie po pewnym czasie zdechla teraz zauważyłem te same objawy u samicy.Byłem w sklepie gdzie kupiłem te rybki i co sie okazalo tam tez rybki z tego transportu maja takie objawy.Sprzedawca zalecil mi abym wlal do wody mycopur ale niewiedze jakos efektów.Co jeszcze moge zrobic aby nie przenioslo sie to na inne rybki

Prosze o szybka odpowiedz i z góry dzieki
Pozdrawiam destruction
dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 23, 2009, 21:38:03 »

wrzuć fotkę, to na pewno ktoś Ci podpowie.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
destruction
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Październik 24, 2009, 14:11:05 »

Dzisiaj chciałem wszucić fotke, tego mieczyk a co teraz zachorowal ale dzisiaj rano jak wstałem jeszcze żył myslałem,że od leków mu sie poprawilo bo normalnie sie zachowywał a jak wruciłem do domou to mama powiedział mi ze go wyrzuciła bo jak wruciła z pracy to już leżał sztywny
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: