Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « dokarmianie roślin w akwarium
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: dokarmianie roślin w akwarium  (Przeczytany 3334 razy)
wawu-16
Nowy
*

« : Luty 13, 2008, 18:35:50 »

Kiedyś nie wiem skąd " przejęłem " i zastosowałem u siebie z dobrym skutkiem sposób na dożywianie roślim w akwarium. Sprawa jest banalnie prosta. Należy tylko skutecznie połączyć plastykową przeżroczystą strzykawkę o poj. ok 150 ml z naniesioną  podziałką z pustą 
w środku szczytówką wędkarską o długości ok 60 cm. Tak powstałe b. proste urządznie pozwoli nam na dozowanie nawozów w płynie do systemu korzennego roślin tam gdzie chcemy i tyle ile potrzeba. NIe będę robił reklamy firmie ale nadmienię, że stosowałem z powodzeniem nawóz do kwiatów doniczkowy po analizie składu, dozowania i wyliczenia stężenia. Polecam.
boggi
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 14, 2009, 20:48:38 »

nie rozumiem , może ktoś zna dokładnie zasadę działania tego urządzenia

Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 14, 2009, 22:33:18 »

szczytówka to pewnie końcówka wędki Wink ale ja tam sie nie znam.. generalnie autorowi pewnie chodziło o to, żeby dawać nawóz do podłoża, a nie bezpośrednio w słup wody...

Ja też leje czasem zwykły nawóz do kwiatków, nigdy nic złego sie nie działo, a roślinki odbijały Smiley

Najważniejsze to nie przesadzić Wink

Yanooo
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 15, 2009, 09:41:45 »

Zwykły nawóz dla kwiatków prosto do wody? A co ryby na to?

W jakiej proporcji można lać nawóz?

Moje 126l:
kaim126v
to
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Październik 23, 2009, 15:42:35 »

Kup zwykły nawuz w kropelkach w sklepie zoologicznym
Nie opłaca się męczyć z innymi sposobami nawożenia. 

tooo
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: