Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: za i przeciw - pokrywy aluminiowe  (Przeczytany 1045 razy)
pi3cho
Zainteresowany
**

« : Październik 13, 2009, 20:30:07 »

Witam,
chcialbym sie przekonac jakie sa plusy i minusy pokryw aluminiowych w porowaniu do zwyklych pokryw z tworzywa sztucznego. Wiadomo, ze plusem pokryw aluminowych jest estetyka natomiast minusem cena. I o co chodzi z oswietleniem w obu typach pokryw? Rozumie, ze mozna uzyskac lepsze oswietlenie korzystajac z pokryw aluminiowych, ale dlaczego (latwiejsza instalacja roznego rodzaju swietlowek np. T5)? Czyli, czy warto inwestowac w aluminium, a jesli tak to w jakich przypadkach? Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #1 : Październik 13, 2009, 20:45:33 »

Aluminium nie topi się, od razu odbija światło, łatwiej i stabilniej można zamontować uchwyty. Tyle plusów.
Thedevil
Marzy mi się dzień...
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Październik 29, 2009, 20:29:39 »

Do tego dorzucę, że glin ulega pasywacji:) wiec jest odizolowany od warunków środowiska:) jest więc bezpieczniejszy i trwalszy... nawet bezpieczniejszy w przypadku skraplania się na pokrywie wody. a następnie jej powrotu do zbiornika

... w którym samochód pozostawi nie większy ślad jak łódź płynąca po oceanie...

Moja Nowa Kosta IWAGUMI http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/moje-nowe-pierwsze-akwa-30l/
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: