Śnieżynka16
Hobby-->PAsja-->Obsesja...
Nowy

Moje ulubione rybki.Może kiedyś będe je miała?. ;)
|
 |
« : Październik 06, 2009, 20:05:51 » |
|
Witam. Mam akwarium ok 300 litrów, może trochę więcej, nie wiem, nie mierzyłam dokładnie. Mam tam już 7 małych barwniaków czerwono brzuchych i jedną brzankę sumatrzańską. zastawiam się, ile mogę wpuścić jeszcze brzanek sumatrzańskich?.. aha i chciałabym się zapytać, jakie jeszcze mogę tam ryby wpuścić, żeby się dobrze komponowały, najlepiej pływające w toni i przy powierzchni, tylko błagam, nie żyworódki !!. Z góry dziękuję za odp. aha i jeszcze jedno. ile mogę wpuścić tam kirysków?..
|
|
|
|
|
|
''Akwarystyka to nieuleczalna choroba.'' przez tą chorobę umrę!!!
^^... Nie Kupujcie Kuli!!! Żadne stworzenie nie chce być trzymane w ciasnocie, ty również nie chciałbyś... ^^
|
|
|
|
Lucky
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 06, 2009, 20:28:13 » |
|
Mozesz wpuscic z 14 brzanek, na upartego mozesz i 30, ale jesli chcesz inne ryby to po co:) Kiryskow mozesz kilka ...z 4-10 - zalezy co jeszcze bys chcial, 300 L to spore mozliwosci jesli chodzi o ilosc niewielkich rybek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MarteQ15
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 06, 2009, 20:42:28 » |
|
Mozesz wpuscic z 14 brzanek, na upartego mozesz i 30, ale jesli chcesz inne ryby to po co:) Kiryskow mozesz kilka ...z 4-10 - zalezy co jeszcze bys chcial, 300 L to spore mozliwosci jesli chodzi o ilosc niewielkich rybek
Według mnie 30 to juz z lekka za dużo... Możesz dać 10 brzanek i właśnie dużo kirysków a nie tylko 4-10 bo sie tam zgubią
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lwica79
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 06, 2009, 20:43:26 » |
|
Kirysków napewno nie 4. 4 to za mało jak na stadko (a to rybki stadne) , a poza tym nie było by ich w ogóle widać w tych 300l. Więc jak chcesz kiryski to proponuję od 10 sztuk- 15 .To jeszcze w zależności ile będziesz miała innych rybek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Śnieżynka16
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 07, 2009, 15:09:49 » |
|
Aha, okej. To kisysków wpuśzczę ok 15 sztuk. A czy ktoś może mi powiedzieć jakie jeszcze mogłabym tam wpuścić ryby?.. i ile..
|
|
|
|
|
|
^^... Nie Kupujcie Kuli!!! Żadne stworzenie nie chce być trzymane w ciasnocie, ty również nie chciałbyś... ^^
|
|
|
momopl
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Październik 07, 2009, 15:48:52 » |
|
Ja bym ci radził 10 kirysków bo w tak dużym akwa to sie będą rozmnażać. Może jakieś pielęgnicowate. No nie wiem może stadko paletek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Śnieżynka16
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 07, 2009, 21:17:26 » |
|
oj tego to ja nie jestem pewna, wymagają stałej opieki, a jezeli chodzi o to to nie powinny wymagać zbyt duzej uwagi, a paletki są wymagające i za drogie jak na amatora, czy mnie.. ma ktos jeszcze inne propozycje?.. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 07, 2009, 21:27:16 » |
|
wpuść może skalary, tylko wtedy trzeba by zrezygnować z brzanek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MarteQ15
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 07, 2009, 21:34:29 » |
|
Ja bym ci radził 10 kirysków bo w tak dużym akwa to sie będą rozmnażać. Może jakieś pielęgnicowate. No nie wiem może stadko paletek
Hmm... a te 10 sie nie będą rozmnażać... Człowieku pomysl nim coś napiszesz  Jak napisał Dobraf mogą być skalary ale wtedy zrezygnuj z ryb które moge obgryzac im płetwy. Bmomopl: Barwniaki to też pielęgnice  Masz już jakiś pomysł na wystój? Może jakies mniej spotykane zbrojniki jako ciekawostka?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Śnieżynka16
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 08, 2009, 12:50:18 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piotrek999
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Październik 09, 2009, 13:07:58 » |
|
Wpuśc z 15 brzanek i jakiegoś ciekawego zbrojnika ;]
|
|