Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Akwarium ok 300 l  (Przeczytany 1547 razy)
Śnieżynka16
Hobby-->PAsja-->Obsesja...
Nowy
*

Moje ulubione rybki.Może kiedyś będe je miała?. ;)

« : Październik 06, 2009, 20:05:51 »

Witam.
Mam akwarium ok 300 litrów, może trochę więcej, nie wiem, nie mierzyłam dokładnie. Mam tam już 7 małych barwniaków czerwono brzuchych i jedną brzankę sumatrzańską. zastawiam się, ile mogę wpuścić jeszcze brzanek sumatrzańskich?.. aha i chciałabym się zapytać, jakie jeszcze mogę tam ryby wpuścić, żeby się dobrze komponowały, najlepiej pływające w toni i przy powierzchni, tylko błagam, nie żyworódki !!. 
 Z góry dziękuję za odp. aha i jeszcze jedno. ile mogę wpuścić tam kirysków?..

''Akwarystyka to nieuleczalna choroba.''    przez tą chorobę umrę!!!

^^...  Nie Kupujcie Kuli!!!  Żadne stworzenie nie chce być trzymane w ciasnocie, ty również nie chciałbyś... ^^
Lucky
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Październik 06, 2009, 20:28:13 »

Mozesz wpuscic z 14 brzanek, na upartego mozesz i 30, ale jesli chcesz inne ryby to po co:)  Kiryskow mozesz kilka ...z 4-10 - zalezy co jeszcze bys chcial, 300 L to spore mozliwosci jesli chodzi o ilosc niewielkich rybek
MarteQ15
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Październik 06, 2009, 20:42:28 »

Mozesz wpuscic z 14 brzanek, na upartego mozesz i 30, ale jesli chcesz inne ryby to po co:)  Kiryskow mozesz kilka ...z 4-10 - zalezy co jeszcze bys chcial, 300 L to spore mozliwosci jesli chodzi o ilosc niewielkich rybek
Według mnie 30 to juz z lekka za dużo...
Możesz dać 10 brzanek i właśnie dużo kirysków a nie tylko 4-10 bo sie tam zgubią
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Październik 06, 2009, 20:43:26 »

Kirysków napewno nie 4. 4 to za mało jak na stadko (a to rybki stadne) , a poza tym nie było by ich w ogóle widać w tych 300l. Więc jak chcesz kiryski to proponuję od 10 sztuk- 15 .To jeszcze w zależności ile będziesz miała innych rybek.

Śnieżynka16
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Październik 07, 2009, 15:09:49 »

Aha, okej. To kisysków wpuśzczę ok 15 sztuk.   A czy ktoś może mi powiedzieć jakie jeszcze mogłabym tam wpuścić ryby?.. i ile..

^^...  Nie Kupujcie Kuli!!!  Żadne stworzenie nie chce być trzymane w ciasnocie, ty również nie chciałbyś... ^^
momopl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Październik 07, 2009, 15:48:52 »

Ja bym ci radził 10 kirysków bo w tak dużym akwa to sie będą rozmnażać. Może jakieś pielęgnicowate. No nie wiem może stadko paletek
Śnieżynka16
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Październik 07, 2009, 21:17:26 »

oj tego to ja nie jestem pewna, wymagają stałej opieki, a jezeli chodzi o to to nie powinny wymagać zbyt duzej uwagi, a paletki są wymagające i za drogie jak na amatora, czy mnie..  Undecided Undecided

ma ktos jeszcze inne propozycje?.. Smiley

dobraf
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Październik 07, 2009, 21:27:16 »

wpuść może skalary, tylko wtedy trzeba by zrezygnować z brzanek.

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23648.0
Pterophyllum scalare
Ancistrus dolichopterus
Hoplosternum thoracatum
MarteQ15
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Październik 07, 2009, 21:34:29 »

Ja bym ci radził 10 kirysków bo w tak dużym akwa to sie będą rozmnażać. Może jakieś pielęgnicowate. No nie wiem może stadko paletek
Hmm... a te 10 sie nie będą rozmnażać...
Człowieku pomysl nim  coś napiszesz   Roll Eyes
Jak napisał Dobraf mogą być skalary ale wtedy zrezygnuj z ryb które moge obgryzac im płetwy.
Bmomopl: Barwniaki to też pielęgnice    Undecided
Masz już jakiś pomysł na wystój?
Może jakies mniej spotykane zbrojniki jako ciekawostka?

Śnieżynka16
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Październik 08, 2009, 12:50:18 »

Na razie są dwie duże żabienice żwir, kaminie no i takie tam sztuczne kryjówki i chyba dwa zamki..
właściwie to bardziej chciałam brzanki, skalary juz byly i nie pożyły.. Undecided Undecided  a z reszta brzanke mam juz jedną, i nie mam możliwości jej gdzieś oddać, żadne sklepy nie chcą przyjmować ryb prywatnej hodowli juz pytalam, a przynajmniej jest tak w moich sklepach...     Huh Huh          Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed

piotrek999
Stały użytkownik

« Odpowiedz #10 : Październik 09, 2009, 13:07:58 »

Wpuśc z 15 brzanek i jakiegoś ciekawego zbrojnika ;]
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: