Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: PYTANIE DO WSZYSTKICH!!!  (Przeczytany 6510 razy)
klex44
Nowy
*

« : Grudzień 16, 2003, 23:29:51 »

chcialem sie zapytac jakie rybki oprucz molinezji glupikow mieczykow glonojadow kiryskow mozna codowac w akwarium chodzi mi o lagodne ryby i takie ktore nie az tak bardzo trudno rozmnozyc !!?? mam jka narazie 15 rybek w 60 l akwarium rybki za nie za dyze okolo od 2 cm do 3 cm srednio !! prosze goraco o porade z gory dziekuje!!!!!
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 17, 2003, 00:03:41 »

Cytat: klex44
mam jka narazie 15 rybek w 60 l akwarium

A ile tych rybek w tym akwa planujesz mieć? Bo jak podrosną te co masz to dużo miejsca ci nie zostanie.

385 l - dyskowce
klex44
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 17, 2003, 13:00:30 »

wiesz ja zamierzam sprzedac reszte rybek i zostawic sobie okolo 5-6 rybek nie wiecej  wiec jakie inne ??
Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Grudzień 17, 2003, 16:47:21 »

Możesz wybrać sposród takich gatunków jak np: danio pręgowane, danio lamparcie, platki, zmienniaki, kardynałki... Są one łagodne i łatwe w hodowli.

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
Konradzik
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 18, 2003, 08:11:19 »

mówisz ze kardynałki sa łągodne to ja mam jakies z fish army Tongue  leja wszytkich skalary neonki coim popadnie  i nie patrza czy duze czy małe jakies"drsy " czy co???
Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Grudzień 18, 2003, 15:25:07 »

Neony nie sątrudne w chodowli lecz je rozmnozyć to już gorsza sprawa

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
Molly_
Bywalec

« Odpowiedz #6 : Grudzień 18, 2003, 15:59:24 »

Konradzik: już wiele razy hodowałam kardynałki i zawsze dobrze zachowywały się wśród innych ryb. Były to jedne z moich pierwszych rybek. I nawet, gdy nie miałam jeszcze żadnego doświadczenia w akwarystyce, fajnie się chowały u mnie. Nie wiem, czemu Twoje są takie agresywne...

Rozmnożenie neonek rzeczywiście nie należy do najprostszych. Ale są to bardzo miłe i sympatyczne rybki. Hodowla jest również prosta. :wink:

zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
ramslind
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Grudzień 30, 2003, 14:32:24 »

bez problemu możesz dorzucić jedną lub dwie pielęgnice ramireza. Mój brat trzyma je w akwarium 60 l z miedzikami, neonkami i kiryskami.

65 l - akwarium hodowlane, gupiki, molinezje, danio pręgowane, platki
8 l - kotnik obecnie pusty Cheesy
ramslind
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Grudzień 30, 2003, 14:34:55 »

Cytat: Molly_
platki, zmienniaki,  Są one łagodne i łatwe w hodowli.
platki, platynki czy zmienniaki to jest jedna i ta sama ryba!! Tylko akwaryści je tak ponazywali bo przy rozmnażaniu następują ziany w ubarwieniu i krztałcie płetw.

65 l - akwarium hodowlane, gupiki, molinezje, danio pręgowane, platki
8 l - kotnik obecnie pusty Cheesy
Bulcio
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Grudzień 30, 2003, 20:55:38 »

Cytat: klex44
chcialem sie zapytac jakie rybki oprucz molinezji glupikow mieczykow glonojadow kiryskow mozna codowac w akwarium chodzi mi o lagodne ryby i takie ktore nie az tak bardzo trudno rozmnozyc !!?? mam jka narazie 15 rybek w 60 l akwarium rybki za nie za dyze okolo od 2 cm do 3 cm srednio !! prosze goraco o porade z gory dziekuje!!!!!

Odpowiedz: Gurami Złote,Mozaikowe oraz Niebieskie. Szczegolnie polecam Samce Gurami Mozaikowego poniewaz w czasie godow {do czego potrzebne sa Samice} przybieraja piekne barwy i stosunkowo łatwo się rozmnazaja powinienes cos o nich przeczytac.
Mozesz rowniez chodowac Pretniki.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: