hurcik
Stały użytkownik

|
 |
« : Styczeń 06, 2005, 19:44:07 » |
|
Czy bocję tygrysią można trzymać z większymi i agresywniejszymi pielęgnicami????Czym się żywi bocja???Czy jest agresywna??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #1 : Styczeń 06, 2005, 20:37:41 » |
|
nie jest agresywna ch ok 3 bo jeden osobnik moze troche skubac nne ryby żywi sie wszystkim co na dno spadnie tak jak kirys tylko że bocja podpływa czasami do wierzchu wody i żre no i dużo kryjówek musi być 
|
|
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
Sheol
Dead eyes see no future..
Stały użytkownik

Vampire
|
 |
« Odpowiedz #2 : Styczeń 06, 2005, 21:33:39 » |
|
Ja zas slyszalem i czytalem, ze bocja tygrysia jest dosyc agresywna... Niestety nie mialem nigdy, wiec wiem tylko od innych...
Do pielegnic bym nie dawal bocji....
|
|
|
|
|
|
Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej... ..........................inni zwą ją piekłem...................... Rafael Krasa
|
|
|
hurcik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Styczeń 07, 2005, 16:08:34 » |
|
Sheol a to dlacyego bzs do pielgnic nie dawa bocji___
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny
|
 |
« Odpowiedz #4 : Styczeń 07, 2005, 17:17:57 » |
|
no właśnie, dlaczego? 
|
|
|
|
|
|
gg:1384140  
|
|
|
piotr l.
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Styczeń 07, 2005, 17:48:19 » |
|
Bocja tygrysia jest rybą bardzo agresywną zwłaszcza w stosunku do przedstawicielek własnego gatunku ale do innych bocji również, 3-5 sztuk można trzymać w bardzo !!!!! dużym zbiorniku, w małym pozabijają się, można spróbować kupić kilka maluchów i trzymać je razem, wówczas jest szansa że jakoś będą się tolerowały, w zbiorniku do 100l trzymać lepiej jedną sztukę, i nigdy broń boże po jakimś czasie wpuszczać kolejnej, masakra pewna.
Po za tym jest to moja ulubiona bocja, bardzo piękna, łatwa w pielęgnacji, przyjmuje każdy rodzaj pokarmu. Z dużymi pielęgnicami jedną sztukę śmiało mozna trzymać, pielęgnice raczej nie zrobią jej krzywdy, jest zbyt silna.
Z moich doświadczeń jedynie w stosunku do bocji wspaniałych czuje respekt. Ubolewam że nie można ich kilkanaście sztuk trzymać razem, szkoda .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sheol
Dead eyes see no future..
Stały użytkownik

Vampire
|
 |
« Odpowiedz #6 : Styczeń 07, 2005, 18:31:28 » |
|
Hmm... Moze to zle ujalem, za malo na temat...
Zalezy jakie to te wieksze i agresywniejsze pielegnice masz na mysli.
Widzialem co np Pawiooka i Perlowa potrafi zrobic z Plecotomusem, wiec z Bocja chyba tez moze byc to samo.
Pozdro
|
|
|
|
|
|
Jak obiecał Mojżesz, podążamy do ziemi obiecanej... ..........................inni zwą ją piekłem...................... Rafael Krasa
|
|
|
piotr l.
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #7 : Styczeń 07, 2005, 19:44:24 » |
|
Zapomniałem dodać że bocje tygrysie zależnie od gatunku rosną ok. 20 cm i to bardzo szybko, wątpię aby takiemu tygrysowi podskoczył nawet wyraśnięty typek z gatunku pawiookoch, po za tym tygrysy są niebywale aktywne i szybkie, z tymże tygrysy innych ryb raczej nie atakują, mają świra na punkcie swoich koleżków.
Mimo wszystko zachęcam do prób, bo to naprawdę piękna i duża ryba, z pielęgnicami nie powinno być problemów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hurcik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #8 : Styczeń 07, 2005, 22:47:32 » |
|
Ja też tak myślę i wcale nie mam pawiookich tylko flower horny,maculicaudy,sewerum,meeka,zebra,salvina,sajica
|
|
|
|
|
|
|
|
|
piotr l.
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #9 : Styczeń 08, 2005, 20:47:29 » |
|
Życzę powodzenia !!!!!!
Powinno być dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hurcik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #10 : Styczeń 08, 2005, 21:46:47 » |
|
Dzisiaj ją kupiłem i jest wszystko dobrze.Bocja nie gania innych ryb .Pielęgnice też jej nie atakują 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Komandos
Super aktywny

Zambrów
|
 |
« Odpowiedz #11 : Styczeń 09, 2005, 15:30:05 » |
|
no wiesz od pierwszego wejżenia nie będzie atakować innych rybek może atakować jak sie zaaklimatyzuje no ale sam zobaczysz
|
|
|
|
|
|
Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami 
|
|
|
|