Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Czym karmić dwudniowe zbrojniki niebieskie?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czym karmić dwudniowe zbrojniki niebieskie?  (Przeczytany 4937 razy)
Apacz
Nowy
*

« : Grudzień 11, 2004, 10:35:27 »

Witam,

właśnie mi się rozmnożyły, nie wiem tylko czym karmićte maleństwa - może ktośrzuci jakąś dobrą podpowiedź?

***pozdroofka***

...:::apacz:::...

***pozdroofka***

Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Grudzień 11, 2004, 11:01:00 »

ten temat już był i opcja szukaj nie gryzie:) Podawaj w tabletkach spiruline ja ostatnio daje TETRA PLECOMIN ( zawiera spiruline niezbęda w porzywiniu zbrojników ) ale piszesz że są dwudniowe więc mają jeszcze woreczek żółciowy po jego skończeniu zacznij podawać im te tabletki a ile ich masz? żeby nie przesadzic z tabletkami. Potem mozesz podawaćgotowaną marchew i kalafiora ja daje swoim dopiero po pewnym czasie jak większe sie robią, Niezbędy do zycia takze będzie korzeń. Młode pobierają z niego jeśli sie nie myle i dobrze pamiętam do celuloze jeśli źle mówie poprawcie mnie:) No ja swoje tak dożywiam:) aaa noi glony Smiley

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
Apacz
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 11, 2004, 11:24:58 »

dzięki, przejrzałem opcję szukaj, ale hasłą, które wpisywałem nie były odnajdywane w tym dziale

dzięki za odpowiedź...a małych w sumie jest jakieś 50 sztuk, ale na opakowaniu jest chyba opisane dawkowanie...

***pozdroofka***

Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Grudzień 11, 2004, 18:34:46 »

Huh Jeśli mają dopiero dwa dni to jeszcze nie pobierają pokarmy (rtakie żółte) najpierw jest stadium larwalne potem małe stają się czerne i zaczynają szukac pokarmu ja od tego mokmentu podawałem Bio-vit tropicala i gotowanego kalafiora.

112,25
jog
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Grudzień 11, 2004, 19:04:18 »

spirutabin tropicala jest spoko wlasnie wczoraj mi sie wytarly na moich oczach 2gi raz zbrojniczki  Cool
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #5 : Grudzień 11, 2004, 19:14:49 »

no puźniej jusz jak żółtko strawią to marchewke gotowano albo pietruszke czy tam kalafior

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #6 : Grudzień 11, 2004, 19:16:18 »

a tak wogule to ile cm. muszo mieć rodzice żeby podjeli czy chco mieć dzieci?  :wink:

Kapsel
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Grudzień 11, 2004, 23:43:49 »

z 8-12 cm jakos tak bo czym młodsza samica to daje więcej ziarenek ale mniejszych a czym większa to mniej a większe:) a samiec ..... no z nimi najczęstrzy problem przy tarłach:)

Gloncie gloncie.... / 07.01.06 pierwsza próba rozmnożenia Zbrojnika złotego.../29.01.06 druga próba... 02.02.02 JEST IKRA ZłOCISTEGO GLONOJADA!! Pierwsze ich tarło parka od malkosci chodowana... ;]
jog
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Grudzień 11, 2004, 23:56:26 »

heh ja wlasnie niezlego szoka mialem miecha temu bo w akwarium dzie mam najwieksze gloncie po 5 cm zlozyly ikre i male gloncie znalazlem wiec regula od 8 jest blenda:P
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #9 : Grudzień 12, 2004, 08:24:40 »

moje zbrojnisie wylęgają się w ogólnym baniaku. nie dokarmiam ich. same znajdują sobie to co potrzebne. glonki zawsze się gdzieś znajdą Wink
większe karmię plecominem i viforrmo

gg:1384140
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #10 : Grudzień 12, 2004, 13:59:12 »

będziesz dokarmiał to będo szybciej rosły Tongue

Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #11 : Grudzień 12, 2004, 19:48:38 »

Umnie mam bardzo zarosniete akwarium z wi8eloma kamieniami i korzeniami (specjalnie urządzone dla bocji ) i jak gloncie sie rozmnozą to sobie pływają same po akwa i nic im niejest. Jakos rosną Wink

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
Apacz
Nowy
*

« Odpowiedz #12 : Grudzień 12, 2004, 21:26:55 »

heh...bo ja je mam narazie w osobnym baniaku (a raczej baniaczku) - to jak można je spokojnie do ogólnego wrzucić i nic im się tam nie stanie (ani nic ich nie przyatakuje)Huh

***pozdroofka***

jog
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #13 : Grudzień 13, 2004, 08:24:48 »

a ja wlasnie wczoraj znalazlem w ogolnym kolejny raz maluchy  Cheesy jeeeeee
co najlepsze ze nic ich nie zjadlo choc tylko bocja bedzie zagrożeniem bo neony i gupiki to na 100% nie :wink:  :wink:  :wink:  ALE RADOCHA NANANANAN bo w 2gim tez ale to juz umyslnie rozmnozylem i juz 3ci dzien ma ikra
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: