Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Kolor wody  (Przeczytany 2751 razy)
Huee
Stały użytkownik

« : Sierpień 09, 2009, 08:12:26 »

Witam oglądając zdjęcia akwariów na tym forum wszystkie mają piękne barwy wody wręcz krystaliczne ,a ja widze u siebie taką żółtawą wodę na zdjęciu nie widać tak tego bo to aparat z telefonu ;/

Ale patrząc na fotki innych zbiorników woda jest doskonała
Może być to winna oświetlenia ?

Fotka
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 10, 2009, 22:59:24 »

Wyjmij rośliny z waty i włóż je do żwiru bo ci zgniją i wymień ten gruby biały żwir na jakiś ciemniejszy i drobniejszy , a co do koloru wody to żółtawe zabarwienie pewnie jest przez garbniki,humusy - dodawałeś do wody jakiś preparat ostatnio? możliwe że zawierał te związki , a może miałeś w akwarium korzeń?  tak czy siak na zdjęciu woda wygląda na krystalicznie czystą , jeżeli rzeczywiście jest żółta to ja radził bym nic z tym nie robić bo garbniki to związki bardzo pożyteczne dla większości ryb akwariowych ale jeżeli bardzo ci to przeszkadza to podmianami wody wyklarujesz wode ''do odpowiedniego'' zabarwienia.
Huee
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Sierpień 11, 2009, 20:10:54 »

Dodaje uzdatniacz firmy  Sera Aqua coś tam nie pamiętam nazwy no właśnie problem jest taki ,że wymieniam wodę ładna woda w miarę a później taka żółtawa mi się wydaje może to ja sobie tak wmawiam?
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Sierpień 11, 2009, 22:07:57 »

Dodaje uzdatniacz firmy  Sera Aqua coś tam nie pamiętam nazwy no właśnie problem jest taki ,że wymieniam wodę ładna woda w miarę a później taka żółtawa mi się wydaje może to ja sobie tak wmawiam?

ja tu żółtej wody nie widze , żółta woda to jest taka jak moja  Grin , woda jest krystalicznie czysta i przezroczysta przynajmniej na zdjęciu.Dokup tych roślin jeszcze.
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Sierpień 12, 2009, 09:20:58 »

Moze przez zielone szklo ci sie wydaje zółta. Na jeakim etapie dojzewania to jest?

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: