Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Narybek Gupika z Kirysem Spiżowym...
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Narybek Gupika z Kirysem Spiżowym...  (Przeczytany 1190 razy)
Norbix43
Stały użytkownik

taaaaaaaaaa.

« : Sierpień 04, 2009, 23:10:21 »

Witam mam juz prawie 2 tygodniowy narybek gupika w 15l akwarium i na podłodze uzbierało sie mase jedzenia:) czy moge do tego narybku wpuscic jednego kirysa spizowego 3/4cm albo dwa? tak na dzień Wink

Obsada: 98l
-3x Molinezje (1+2)
-6x Gupik (3+3)
-6x Kirys Spiżowy (nieznam)
-8x Neon Inessa

Obsada: 25l
-71x Narybek Gupika (jeden miot)
MARCINEq
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Sierpień 04, 2009, 23:11:36 »

Jesli go wpuscisz to sie pewnie udusi. Nie lepiej wziąsc szmate starą i poscierac podloge ? Po co męczyc biedne rybki ? Pomysl nad tym papa
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2009, 23:13:07 wysłane przez MARCINEq » Zapisane
Norbix43
Stały użytkownik

taaaaaaaaaa.

« Odpowiedz #2 : Sierpień 04, 2009, 23:19:42 »

mam podłoże z kamieni i to dość sporych 2/4 cm to jak to wytrę? a odmulacza nie mam Smiley aha i jeszcze jedno Smiley jaka temp. dla Narybku? ;)bo widze ze jak włączę światło to pływają blisko światła Smiley pewnie temp.od żarówki troszkę ogrzewa wodę Wink
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2009, 00:44:37 wysłane przez Norbix43 » Zapisane

Obsada: 98l
-3x Molinezje (1+2)
-6x Gupik (3+3)
-6x Kirys Spiżowy (nieznam)
-8x Neon Inessa

Obsada: 25l
-71x Narybek Gupika (jeden miot)
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #3 : Sierpień 05, 2009, 04:50:44 »

Pomysl nad tym papa
mam podłoże z kamieni i to dość sporych 2/4 cm to jak to wytrę? a odmulacza nie mam Smiley aha i jeszcze jedno Smiley jaka temp. dla Narybku? ;)bo widze ze jak włączę światło to pływają blisko światła Smiley pewnie temp.od żarówki troszkę ogrzewa wodę Wink
No widzę że jednak nie pomyślałeś nad tym wcale.
A kiryska możesz wpuscić Tylko że : za duża granulacja podłoża! -bez sensu wogule (ale w sumie patrząc na powyższy tekst trudno się dziwić) , jak nie masz odmulacza to idź go kup albo sobie zrób poprostu bo kiryski za Cibie wszystkiego nie zrobią !!

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: