Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Rodzice.......  (Przeczytany 2586 razy)
BojownikWojownik
Konserwa z ryby
Nowy
*

Mój ideał ;D

« : Sierpień 01, 2009, 08:10:02 »

otoz mam problem jak namowic rodzicow na kupno akwarium...... bo tata powiedzial ok ze moze zalatwic szafke i szklo bo by on to akwa robil a on umie  Good ! tylko gorzej z mama....... mam psa ale mama jest nieugieta  Cry poradzicie cos..Huh jak namowic na chociaz 54l  Cry bo tata moze zrobic kazde do 122l  Cry dajcie jakies argumenty na mame  Grin

Są chwile których zapomnieć nie można.
jaaasiek
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 01, 2009, 08:25:29 »

http://www.pawiookie.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=42   
to może ci się przydać

wejdźcie, obejrzyjcie i skomentujcie:

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=22819.0
BojownikWojownik
Konserwa z ryby
Nowy
*

Mój ideał ;D

« Odpowiedz #2 : Sierpień 01, 2009, 08:33:05 »

kiedys mialem akwarium i chce je miec znowu ale mama wypiera sie 1 argumentem ktorego nie moge jakos przebic......... "No tak ale te ryby ci kiedys ciagle zdychaly i smierdzialo w calym domu co chwile" <<<< jak przebic ten? kiedys zajmowalem sie akwa z tata......

Są chwile których zapomnieć nie można.
jaaasiek
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Sierpień 01, 2009, 08:38:22 »

powiedz że wtedy brakowało ci wiedzy ale teraz ją poszerzyłeś i nie będziesz miał takich problemów.

wejdźcie, obejrzyjcie i skomentujcie:

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=22819.0
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #4 : Sierpień 01, 2009, 09:17:03 »

Powiedz, że wchodzisz w nowy etap hodowli, fachowy. Daj poczytać Szanownej Mamie wątki na tym forum, gdy ktoś zaczyna i dostaje taką reprymendę, że aż głowa boli Grin, o ile ma "brudną wodę i ryby mu co chwilę zdychają" i robi to niefachowo.

Co do wyjazdów, ja zostawiłem rybki na na prawie 3 tygodnie bez karmienia i przeżyły wszystkie, żywiąc się wyłącznie naturalnym drobiazgiem z akwarium.

Wszystkie wężyki, które mogą odpaść, wyskoczyć i w razie zaniku prądu zalać mieszkanie np. wężyk od napowietrzania przy filtrze, sugeruję przypiąć przed wyjazdem dodatkowo klamerką. Warto też korzystać z zaworków przeciwzwrotnych.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Ov3r
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Sierpień 01, 2009, 11:13:09 »

u Mnie to samo było z mamo ze niechciała zadnego akwarium bo niezadbałem jak miałem poprzednie
zrób tak Kup akwarium jak mama będzie w pracy Cheesy
zalej wodą i kup welona to mama juz nic niepowie Cheesy 
HEH Moja mama se pomruczała z 1 godzine a teraz juz mam rok czasu akwarium i mama sie dziwi ze sie jescze opiekuje tymi rybkami
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Sierpień 01, 2009, 14:59:02 »

Ov3r - Welona? To sa delikatne rybki i wymagajace conajmniej 100l a pozatym wcale nie sa takie ładne.

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
Ov3r
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Sierpień 01, 2009, 23:21:13 »

Ja go kupiłem poto aby mama niechciała zlikwidować juz mojego akwarium a tego welona to potem rób z nim co chcesz (ja Sprzedałem do 2 zoologicznego)
andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #8 : Sierpień 02, 2009, 13:45:05 »

No kolego Ov3r z twojej wypowiedzi odnośnie welona można wnioskować że masz podstawowe braki w wiedzy .Jak tak można kupić akwarium zalać wodą i wpuszczać rybę bo welon to chyba też ryba .A co z cyklem dojrzewania? To nie był zbyt mądra rada .

Młode ampularie oddam
Ov3r
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Sierpień 03, 2009, 17:35:00 »

tak wiem ze woda dojzewa przez 1 tydz OKOŁO ale Kupisz welona to mama chyba niezlikwiduje akwa bo jest welon a chyba go do kibla nie wyrzuci ?
i
młodyakwarysta
Bywalec

ryby denne

« Odpowiedz #10 : Sierpień 03, 2009, 18:15:27 »

woda dojrzewa około 3tygodni

moje awkaria 54l i 27l i 30l i25
Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
Ov3r
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Sierpień 03, 2009, 21:03:29 »

tak ale  No2 Jest 0 po 1 tyg Grin
młodyakwarysta
Bywalec

ryby denne

« Odpowiedz #12 : Sierpień 04, 2009, 04:51:37 »

Tak ale potem są skoki

moje awkaria 54l i 27l i 30l i25
Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #13 : Sierpień 04, 2009, 07:33:15 »

A największy własnie po 3 tygodniach hehe. Nie ma co kombinować. Wg mnie pomysł z welonem idiotyczny. Lepiej postawić akwarium, zalać i obsadzić zielem. Może się mamie spodobać. Pokaż jej kilka zbiorników roślinnych, może zmieni zdanie. Niestety potem jak się zgodzi będziesz musiał się sporo naczytać i napocić żeby to akwarium było na prawdę ładne. Jesteś na to gotowy?

"No tak ale te ryby ci kiedys ciagle zdychaly i smierdzialo w calym domu co chwile" <<<< jak przebic ten? kiedys zajmowalem sie akwa z tata......

Widać nie wyszło to zbiornikowi na dobre. Teraz najlepiej, zebyś zajmował się nim sam.

Muchomorek, ja właśnie też po tygodniu wróciłam i w tym czasie nikt się akwariami nie zajmował. Trochę wody wyparowało bo zostawiłam uchylone pokrywy ale ryby mają się świetnie.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Ov3r
Nowy
*

« Odpowiedz #14 : Sierpień 04, 2009, 15:42:46 »

Lepiej postawić akwarium, zalać i obsadzić zielem. Może się mamie spodobać. Pokaż jej kilka zbiorników roślinnych, może zmieni zdanie.
Tez Bardzo Dobry Pomysł Emi. Ale Pamiętaj BojownikWojownik Musisz Potem Dbać o Te akwarium Bo mamie sie znów nie spodoba Cheesy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: