Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Podłoże i żwir dla roślin  (Przeczytany 1108 razy)
Cichy9
Nowy
*

« : Lipiec 19, 2009, 22:32:41 »

Witam serdecznie, planuję zmianę aranżacji w moim zbiorniku, więc pomyślałem, że najwyższy czas dać roślinom coś więcej niż tylko Co2 i trochę nawozu w płynie. Planuję zmianę podłoża i żwiru. Mam tylko problem, nie za bardzo wiem jak się za to zabrać. Warunek jest jeden, żwir musi być czarny. Obecnie mam bazalt o dość dużej granulacji i przestał mi się podobać, poza tym ma ostre krawędzie, więc nie jest najlepszy dla ryb. Czym go zastąpić? Jako podłoże myślałem o ziemi ogrodowej, tylko jak ją przygotować? Ewentualnie mogę kupić coś w rodzaju biogruntu lub aquagruntu. W tej kwestii mam duży wybór martwi mnie jednak wierzchnia warstwa.... Doradźcie mi coś, będę wdzięczny.
Chudy89
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Lipiec 20, 2009, 10:44:43 »

Z tego co się orientuje czarnym podłozem roślinnym gotowym do użycia, i nie wymagającym przysypywanie jest AS II+(AquaSUbstrate). Sam na dniach bede robil restart, i zakładałna tym holendra. Alternatywa jest ADA, przy czym wychodzi około 6-7 zł drożej za litr.
pzdr Chudy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: