kubek1976
Zainteresowany

|
 |
« : Lipiec 20, 2009, 11:43:26 » |
|
Witajcie. Nie podpinam się do innego wątka bo mam troszkę inne pytanie. Pojawiła mi się spora ilość "nitkowatych" glonów - na szybie i głównie na liściach kryptokoryny. Chciałem podmienić większą ilość wody np 20 %. Ale .. w związku z tym że mieszkam w Wawie i ostatnio mieliśmy cyrki ze śniętymi rybami w zalewie zegrzyńskim, woda czasem nawet leci żółta z kranu. Co mam w takim razie wlać ? Oligocenka - podobno odpada, ale czy można wlać wodę z baniaków kupnych 5-litrowych ? W biedronce dosyć tanio można dostać wodę. Czy zamiast kranówki można spróbować taką wodę wlać ? Czy musi odstać kilka dni ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chmura
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 20, 2009, 11:54:21 » |
|
Jak najbarziej mozesz lac wode mineralna, tylko uwazaj na zmiany twardosci i odczynu wody w akwarium. Mineralka jest bez chloru wiec mozesz lac od razu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SKALAR zaglowiec
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #2 : Lipiec 20, 2009, 12:01:53 » |
|
Mozesz lac taka wode i nie musi byc odstana
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubek1976
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Lipiec 20, 2009, 12:04:14 » |
|
dzięki. A czy jakieś rybki radzą sobie z takim typem glonów ? Glonojadka mam i nic nie zbiera.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chmura
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 20, 2009, 12:22:45 » |
|
krewetki, jak masz duzy zbiornik to amano, jak mniejszy to dowolne karlowate, np red cherry.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kubek1976
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 20, 2009, 19:18:13 » |
|
krewetki nie podobają mi się wogóle więc narazie powalczę bez nich. Podmieniłem 20% wody, odmuliłem dno i czekam dalej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|