Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: obsada do 375 l (ile sztuk)  (Przeczytany 4951 razy)
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #15 : Czerwiec 29, 2009, 21:20:24 »

ja bym zrobił akwarium z samymi labiryntowatymi. pretniki, gurami + wielkopłetwy i bojowniki. do tego  duuuuuzo krewetek

to by było marnotrawstwo i kretyństwo marnować tak duży zbiornik na same labiryntowce , skalary myśle że są bardzo dobrym pomysłem świetnie się będą komponowały z ławicami małych rybek typu neon , tylko trzeba pamiętać aby kupić małe skalary aby dorastały z neonami bo inaczej mogą je poobgryzać i zabić.
prętnik karłowaty - 4
skalar- 5
neon innesa-40
gurami mozaikowy- darował bym już sobie (chyba że zrezygnujesz z prętnika)
bystrzyk pereza-30

i jest git ale moim zdaniem najlepiej było by zrobić tak biotopowo zamiast prętnika i gurami jakieś pielęgniczki , było by chyba lepiej.

Słownictwo! Jeszcze raz i poleci pkt 6! A.C
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 10:57:10 wysłane przez Atria_C » Zapisane
justynadracz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 30, 2009, 18:32:01 »

tylko ze na pretnik najbardziej mi zalezy.... do tego ławica małych rybek- neony, kilka sztuk duzej ryby- skalary. i własnie nie wiem co do tego. moge z gurami zrezygnowac, bo beda pretniki. bystrzyki hmmmm, jedna ławica juz bedzie(neony), wiec nie wiem... ok , wiec tak, skalary, pretniki i neony + bystrzyki , mozecie cos innego polecic zamiast tych bystrzykow. zyworodki odpadaja, ryby przydenne tak samo bo mam bazalt.
lwica79
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 30, 2009, 18:43:19 »

A ja bym jednak ze skalarów zrezygnowała. Po pierwsze prętniki były by wtedy spokojniejsze i miały swój własny, wielki raj.. a poza tym Justynko nie spiesz się z kompletowaniem obsady tak od razu. Kup w tej chwili tylko rybki, które na pewno chcesz mieć, a z czasem jak będziesz obserwowała zbiornik z nimi to sama zobaczysz czy brakuje Ci w nim jeszcze rybek i jakich...czyli że np. przydało by się by coś jeszcze śmigało po szybkach czy inny wariant. Dodatkowo przeglądając strony akwariowe jeszcze na bank nie jedna rybka wpadnie Ci w oko. Jeśli nadal będziesz miała miejsce to sobie ją dokupisz...a jak na raz za dużo wpakujesz to może być żal. Natomiast nad jakąś ekipą sprzątającą resztki to bym się zastanowiła na Twoim miejscu..choćby krewetki red cherry..i wpuściła je by się zadomowiły jeszcze przed przybyciem rybek, by poznały wszystkie kryjówki na spokojnie.

justynadracz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 30, 2009, 21:50:24 »

pomysle nad krewetkami.... mam miesiac, bo akwarium dojrzewa. skalary bym chciała, tak samo neony i pretniki.ludzie czesto tak maja i jest spokoj w akwa
mczbyslaw
Zainteresowany
**

LABIRYNTOWATE

« Odpowiedz #19 : Lipiec 12, 2009, 18:19:48 »

w ostatecznosci bym dał 30 bystrzykuw na spód, 200 neonów innesa i pare skalarów na tarło

NIE ODPOWIADAM NA PYTANIA ZADAWANE NA PW!
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Lipiec 12, 2009, 19:20:06 »

w ostatecznosci bym dał 30 bystrzykuw na spód, 200 neonów innesa i pare skalarów na tarło

nie martw się już niedługo nauczą cie w podstawówce że końcówkę ,,ów,, pisze się przez ,,ó,,
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: