Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « jak przerobić filtr AQUA SZUT JUNIOR PLUS 500
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: jak przerobić filtr AQUA SZUT JUNIOR PLUS 500  (Przeczytany 2320 razy)
tomluk
Nowy
*

« : Grudzień 09, 2007, 19:03:14 »

witam mam pytanie czy ma ktoś pomysł jak przerobic taki filtr by działał lepiej (tzn lepiej czyscił) bo na tych gąbkach co ma fabrycznie to efekt jest średnio zadowalający, Cry może wsadzic jakiś wengiel? albo bio? albo to i to jaka kolejność? co gdzie a moze wywalić całkiem te gąbki i watoline wsadzic Huh jak to zrobic by filtr nie był za bardzo obciązony i woda mogła swobodnie przepływać i filtrować sie lepiej. Kompletnie nie wiem jak sie za to zabrać Sad ale jestem majsterkowiczem wiec kazda (mądra) przerobka wchodzi w gre Cheesy a i mam możliwość dokupienia dodatkowego pojemnika
czekam na pomysły i rady licze na wasze doświadczenie pozdrawiam  papa
z góry serdecznie dziekuje

a bym zapomniał akwa 112l
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2007, 19:05:36 wysłane przez tomluk » Zapisane
Kesi
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Grudzień 09, 2007, 21:29:36 »

Ten pojemnik g....no daje.
Filtr to totalne badziewie i szkoda było na niego pieniędzy wyrzucać. Jak wsadzisz watę to bardzo szybko przestanie Ci filtrować, a czyszczenie filtra co 3 dni jest denerwujące.
Gąbki są okropne i ni jak idzie dobrać do niego inne bo ma takie wymiary beznadziejne.
Ja nie wiem co producentowi się na głowę rzuciło żeby dawać takie parszywe gąbki przez które wszystko przelatuje, w zasadzie filtr tylko wodę miesza  i nic więcej.
marnes
Stały użytkownik

Ciekawe czy można hodować taką rybkę w domu...

« Odpowiedz #2 : Grudzień 10, 2007, 19:09:23 »

Ten pojemnik g....no daje.
Filtr to totalne badziewie i szkoda było na niego pieniędzy wyrzucać. Jak wsadzisz watę to bardzo szybko przestanie Ci filtrować, a czyszczenie filtra co 3 dni jest denerwujące.
Gąbki są okropne i ni jak idzie dobrać do niego inne bo ma takie wymiary beznadziejne.
Ja nie wiem co producentowi się na głowę rzuciło żeby dawać takie parszywe gąbki przez które wszystko przelatuje, w zasadzie filtr tylko wodę miesza  i nic więcej.
hmm.. pisze w innej sprawie dlaczego filtr jest nie potrzebny ja sie ciesze od porządnego mycia mija mi 2 tyg i jescze niezle czyści Kesi nie wim o co CI CHODZI

GG 10744841 Mój były mały pies teraz jest większy
Kesi
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Grudzień 11, 2007, 18:03:25 »

O te farflocle i drobinki w wodzie, których ten filtr nie wyłapuje. Owszem można go długo nie czyścić ale właśnie, dlatego że mało co zostaje na gąbkach.Jak wsadzi się włókninę to drastycznie spada przepływ wody, widać za duży opór jak dla tego filtra.
ciupa92
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Lipiec 09, 2009, 16:58:21 »

witam mam pytanie czy ma ktoś pomysł jak przerobic taki filtr by działał lepiej (tzn lepiej czyscił) bo na tych gąbkach co ma fabrycznie to efekt jest średnio zadowalający, Cry może wsadzic jakiś wengiel? albo bio? albo to i to jaka kolejność? co gdzie a moze wywalić całkiem te gąbki i watoline wsadzic Huh jak to zrobic by filtr nie był za bardzo obciązony i woda mogła swobodnie przepływać i filtrować sie lepiej. Kompletnie nie wiem jak sie za to zabrać Sad ale jestem majsterkowiczem wiec kazda (mądra) przerobka wchodzi w gre Cheesy a i mam możliwość dokupienia dodatkowego pojemnika
czekam na pomysły i rady licze na wasze doświadczenie pozdrawiam  papa
z góry serdecznie dziekuje

a bym zapomniał akwa 112l
Odpowie ktoś też jestem tym zainteresowany !! Wink Wink Wink Wink Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: