Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: prętnik karłowaty  (Przeczytany 4515 razy)
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #15 : Maj 21, 2009, 22:59:46 »

To oczywiście ironia z mojej strony, bo jest to tak miałkie z tymi inhibitorami, że nie sposób tego zastosować jako regułę.

Jak widać w Twojej tandze - nie działa. A zbiornik nie jest sterylny - w świetle teorii na piasku, muszlach i całym akwa powinny czaić się inhibitory z sześciu pokoleń Smiley

I consider myself as a one fish wolf pack
1975maniek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Czerwiec 28, 2009, 22:35:28 »

Gość miał szczęście, że w swoim sklepie kupił parke prętnika karłowatego, bo u mnie to nie ma żadnych szans. We wszystkich sklepach są same samce czerwonego i niebieskiego. Jak chcialem zamówic samicę to się okazuje, że dostawca przywozi tylko takie. Jeszcze jedno, najgorsze jest to, że sami sprzedawcy nie wiedza co maja (samice i samczyki) z tego powodu sam kupilem 4 samce, mysląc że mam parki.
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #17 : Czerwiec 29, 2009, 04:37:50 »

To oczywiście ironia z mojej strony, bo jest to tak miałkie z tymi inhibitorami, że nie sposób tego zastosować jako regułę.
Jak widać w Twojej tandze - nie działa. A zbiornik nie jest sterylny - w świetle teorii na piasku, muszlach i całym akwa powinny czaić się inhibitory z sześciu pokoleń Smiley
Nie każdy gatunek te inhibitory wydziela - muszlowce w naturze zdaje się żyją w sporym zagęszczeniu więc ich raczej inhibitory nie dotyczą.

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #18 : Czerwiec 30, 2009, 16:58:15 »

A czarne molinezje nie żyją w takim zagęszczeniu a inhibitorów nie wydzielają. A inne bliskospokrewnione żyworódki tak. I co? To też nie reguła...

I consider myself as a one fish wolf pack
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #19 : Czerwiec 30, 2009, 20:55:43 »

I nic , nie napisałam że regułą jest zagęszczenie  , z tego co wiem to nie tylko czarne molki nie wydzielają inchibitorów ale wszytskie odmiany barwne molly pozatym wcale nie jestem pewna czy molinezja w naturze nie żyje w zagęszczeniu ( nie wiem tego )

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: