Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Duży samiec gurami - agresywny
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Duży samiec gurami - agresywny  (Przeczytany 1954 razy)
Darp
Zainteresowany
**

« : Listopad 24, 2004, 18:07:37 »

Witam
Dostałem ostatnio dwa piekne samce gurami (ok 10 cm)
Od razu zaczęły się strasznie tłuc, choć wcześniej były w jednym baniaku z tym że w większej grupie.
Po dwóch dniach tego "ganianego" oddałem koledze gdzie bardzo spokojnie sobie współmieszka z innymi rybami (akwa 112 l).
U mnie był dzień spokoju ale zaczął tym razem ganiać inne rybki, szczególnie samice molinezji. Wogóle zachowuje się dziwnie, jak dyktator. Małe gupiki i mieczyki pochowane po kątach.
Co z tym fantem zrobić?
Da się jakoś utemperować ten charakterek?
Pozdrawiam
Darp

Sprzedam Piasek Kwarcowy

112 l; 2x molinezja Black Molly, 1x milinezja żółta, 2x gupik, 7x zbrojnik niebieski,
3x naskalnik + maluszki, 4x kosiarka, 4x mieczyk, 4x otosek, 1x kiryśnik, 3x bocja wspaniała
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Listopad 24, 2004, 18:11:36 »

To normalne zachowanie jesli idzie o gurami. Niestety takie egzemplarze się zdarzają. Najspokojniejsze moim zdaniem jest gurami mozaikowe.
Bonzo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Listopad 24, 2004, 20:56:02 »

W moim przypadku to była kwesta czasu. Samiec gurami dwuplamiste musiał pokazac kto rzadzi w akwa. pogonił pretnika pogonił inne gurami pogonił molinezje, a teraz po 3 tyg zdarza sie ze to molinezja go goni:D w kazdym razie juz sie go nie boi:] tak wiec jest szansa na happy end:P

60l- ogólne
220l-in progress
Darp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Listopad 25, 2004, 18:33:17 »

Ja zrobiłem mu eksmisję...nie mogłem patrzeć na tą dyktaturę...
Nastał spokój
:-)
Darp

Sprzedam Piasek Kwarcowy

112 l; 2x molinezja Black Molly, 1x milinezja żółta, 2x gupik, 7x zbrojnik niebieski,
3x naskalnik + maluszki, 4x kosiarka, 4x mieczyk, 4x otosek, 1x kiryśnik, 3x bocja wspaniała
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: