Twister78
Zainteresowany

|
 |
« : Maj 26, 2009, 14:04:26 » |
|
Chciałbym oddać do reklamacji moją pompke od filtra, jednak nie mam żadnej innej na stanie. Podejrzewam, że akwa bez filtra chodzić nie może. Macie jakiś sposoby na taką sytuacje??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tymothy
Bywalec

Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 26, 2009, 14:05:39 » |
|
Proszę o usunięcie tego posta.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 14:36:32 wysłane przez Tymothy »
|
|
Moje akwaria: 50l Obsada: 1 Samiec Bojownika 1 Anentome Helena 3 Samice Bojownika 3 Krewetki Amano 12 Neonków Innesa 2 Ramirezy
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 26, 2009, 14:13:31 » |
|
Tak skontaktuj się z producentem , wytłumacz sytuacje i poproś o pompkę zastępczą lub filtr zastępczy , (możesz też spróbować w sklepie w którym to kupiłeś) - żadnych gwarancji nie masz że spełnią Twoje żądania ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz a jesli firma Aquael( bo chyba o niej mowa?) dba o renomę to powinna poczuć się jakoś do rozwiązania tego problemu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twister78
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 26, 2009, 14:15:42 » |
|
No tak,filtr jest z aquaela i kupiłem go na allegro. Sprzedawca mi pompki zastępczej dać nie chce (chyba że zapłace) i do tego musze pokryć koszty wysyłki. Chyba będzie trzeba negatywa wystawić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ala
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 26, 2009, 14:20:42 » |
|
Nie jestem przekonana czy za to należy się negatyw...? nie widzę tu raczej winy sprzedawcy...no ale nie wiem i nie wnikam . Ale to Aquael wypuscił wadliwy towar i oni powinni w pierwszej kolejności być zainteresowani naprawieniem tego błędu i u nich liczyłabym bardziej na zastępczy towar lub poprostu wymianę od ręki - zadzwoń do przedstawiciela Aqaela wyjaśnij sytuacje( stanowczo) i domagaj nowej pompki natychmiast - może się okaże że nie ma problemu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 26, 2009, 14:32:18 » |
|
Za co negatyw? IMHO skoro sprzedawca sprzedał towar zgodny z opisem i jest on na gwarancji to sprawa producenta nie sprzedawcy. Sprzedawca nie ma obowiązku zapewnienia filtra zastępczego. Zresztą jaką miałby gwarancję że go zwrócisz i co by z nią zrobił? Miałam podobny dylemat kiedy miałam problemy z moją głowicą ( obeszło sie bez gwarancji), ale szczerze wątpię aby ktokolwiek na te 3 tyg. dał Ci filtr zastępczy. Chyba że po dobrej, starej znajomości
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twister78
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 26, 2009, 14:40:41 » |
|
Dzwoniłem do aquaela, reklamacja trwa 3 dni, paczka jest wysyłana kurierem na ICH koszt. Sprzedawca kazał wysłać pompke do siebie na mój koszt i później on by wysłał do aquaela. To jest rozum... 0_o No ale tak czy siak aqwa będzie wtedy 3 dni bez filtra. Nie mam jeszcze w nim obsady ale znając życie filtr być musi... :]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik

www.turysci-ropczyce.go.pl
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 26, 2009, 14:50:13 » |
|
Skąd jesteś? Może ktoś pożyczy Ci...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Twister78
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 26, 2009, 14:51:27 » |
|
Z okolic częstochowy. ALe jakoś wątpie żeby mi ktoś porzyczył :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik

www.turysci-ropczyce.go.pl
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 26, 2009, 14:53:45 » |
|
Ja Ci mogę wysłać mojego nieużywanego aktualnie BT700 jak chcesz.. ale koszty wysyłek prawie tylko co taka nówka na allegro 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 26, 2009, 14:54:18 » |
|
Przez trzy dni bez filtra i jeszcze jak nie masz obsady to nie koniec swiata - nic sie nie stanie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 26, 2009, 19:59:13 » |
|
Jeśli faktycznie nie masz rybek, to wyjmij wkłady i włóż do kuwety zalanej wodą z akwarium albo innego płaskiego i szerokiego naczynia, żeby się łatwiej natleniały, a jeśli masz dość roślin, to tylko otwórz filtr.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|