Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Awaria  (Przeczytany 1648 razy)
Twister78
Zainteresowany
**

« : Maj 26, 2009, 14:04:26 »

Chciałbym oddać do reklamacji moją pompke od filtra, jednak nie mam żadnej innej na stanie. Podejrzewam, że akwa bez filtra chodzić nie może. Macie jakiś sposoby na taką sytuacje??
Tymothy
Bywalec

Moje dwie koszatniczki podczas odpoczynku :)

« Odpowiedz #1 : Maj 26, 2009, 14:05:39 »

Proszę o usunięcie tego posta.   
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 14:36:32 wysłane przez Tymothy » Zapisane

Moje akwaria:
50l
Obsada:
1 Samiec Bojownika
1 Anentome Helena
3 Samice Bojownika
3 Krewetki Amano
12 Neonków Innesa
2 Ramirezy
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #2 : Maj 26, 2009, 14:13:31 »

Tak skontaktuj się z producentem , wytłumacz sytuacje i poproś o pompkę zastępczą lub filtr zastępczy , (możesz też spróbować w  sklepie w którym to kupiłeś) - żadnych gwarancji nie masz że spełnią Twoje żądania ale jak nie spróbujesz to się nie dowiesz a jesli firma Aquael( bo chyba o niej mowa?) dba o renomę to powinna poczuć się jakoś do rozwiązania tego problemu

Twister78
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Maj 26, 2009, 14:15:42 »

No tak,filtr jest z aquaela i kupiłem go na allegro. Sprzedawca mi pompki zastępczej dać nie chce (chyba że zapłace) i do tego musze pokryć koszty wysyłki. Chyba będzie trzeba negatywa wystawić.
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #4 : Maj 26, 2009, 14:20:42 »

Nie jestem przekonana czy za to należy się negatyw...? nie widzę tu raczej winy sprzedawcy...no ale nie wiem i nie wnikam . Ale to Aquael wypuscił wadliwy towar i oni powinni w pierwszej kolejności być zainteresowani naprawieniem tego błędu i u nich liczyłabym bardziej na zastępczy towar lub poprostu wymianę od ręki - zadzwoń do przedstawiciela Aqaela wyjaśnij sytuacje( stanowczo) i domagaj nowej pompki natychmiast - może się okaże że nie ma problemu.

Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #5 : Maj 26, 2009, 14:32:18 »

Za co negatyw? IMHO skoro sprzedawca sprzedał towar zgodny z opisem i jest on na gwarancji to sprawa producenta nie sprzedawcy.
Sprzedawca nie ma obowiązku zapewnienia filtra zastępczego. Zresztą jaką miałby gwarancję że go zwrócisz i co by z nią zrobił?
Miałam podobny dylemat kiedy miałam problemy z moją głowicą ( obeszło sie bez gwarancji), ale szczerze wątpię aby ktokolwiek na te 3 tyg. dał Ci filtr zastępczy. Chyba że po dobrej, starej znajomości

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Twister78
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Maj 26, 2009, 14:40:41 »

Dzwoniłem do aquaela, reklamacja trwa 3 dni, paczka jest wysyłana kurierem na ICH koszt. Sprzedawca kazał wysłać pompke do siebie na mój koszt i później on by wysłał do aquaela. To jest rozum... 0_o No ale tak czy siak aqwa będzie wtedy 3 dni bez filtra. Nie mam jeszcze w nim obsady ale znając życie filtr być musi... :]
Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik

www.turysci-ropczyce.go.pl

« Odpowiedz #7 : Maj 26, 2009, 14:50:13 »

Skąd jesteś? Może ktoś pożyczy Ci...

"Pokaż swoje sukcesy, nie szukaj porażek u innych"
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=22727.0

...ciągle myślę nad LT na ziemii Smiley
Twister78
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Maj 26, 2009, 14:51:27 »

Z okolic częstochowy. ALe jakoś wątpie żeby mi ktoś porzyczył :/
Macieksoko
Turysta
Stały użytkownik

www.turysci-ropczyce.go.pl

« Odpowiedz #9 : Maj 26, 2009, 14:53:45 »

Ja Ci mogę wysłać mojego nieużywanego aktualnie BT700 jak chcesz.. ale koszty wysyłek prawie tylko co taka nówka na allegro Smiley

"Pokaż swoje sukcesy, nie szukaj porażek u innych"
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=22727.0

...ciągle myślę nad LT na ziemii Smiley
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Maj 26, 2009, 14:54:18 »

Przez trzy dni bez filtra i jeszcze jak nie masz obsady to nie koniec swiata - nic sie nie stanie

Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #11 : Maj 26, 2009, 19:59:13 »

Jeśli faktycznie nie masz rybek, to wyjmij wkłady i włóż do kuwety zalanej wodą z akwarium albo innego płaskiego i szerokiego naczynia, żeby się łatwiej natleniały, a jeśli masz dość roślin, to tylko otwórz filtr.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: