Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Malutka bojowniczka  (Przeczytany 1867 razy)
Female_Raziel
Super aktywny

« : Kwiecień 26, 2009, 13:27:52 »

Moj bojownik mieszkał na 53l z kilkoma krewetkami. Wczoraj kupilam mu dwie samiczki. Jedna jest malutka i ma 2cm. Bojownik sie nia wcale nie interesuje, tylko ciagle goni ta druga. Boje sie sie ja zameczy. Kupic trzecia samiczke? Narazie wsadziłam dziada do izolatki, ale nie moge go tam trzymac az malutka urosnie (o ile wogle).

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
młodyakwarysta
Bywalec

ryby denne

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 26, 2009, 13:51:15 »

niech gania taka i ch natura po co kupowalaś taą małą??? Jak masz dość kryjówek to nie zamęczy i wpusć tam te biedne stworzenie (samca ) i nie obrażaj ryb.

moje awkaria 54l i 27l i 30l i25
Maży mi sie jeszcze 10 zbiorników ....
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 26, 2009, 14:45:10 »

możesz dokupić samiczkę jeżeli chcesz

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 26, 2009, 15:00:28 »

albo zamień tą małą na dorosłą.
harem jest po to, aby intensywność zalotów rozkładała się na kilka samic Smiley
trzecią też możesz dokupić.
A jaki jest cel? rozmnażanie?

I consider myself as a one fish wolf pack
Mataertest
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 26, 2009, 15:02:34 »

albo zamień tą małą na dorosłą.
harem jest po to, aby intensywność zalotów rozkładała się na kilka samic Smiley
trzecią też możesz dokupić.
A jaki jest cel? rozmnażanie?

zależy o jaki harem ci chodzi, bo np. słonie morskie bronią swoich haremów żeby samice wydały na świat jak najwięcej jego potomstwa.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 15:04:05 wysłane przez Mataertest » Zapisane

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 26, 2009, 15:38:29 »

lol no o harem bojowników przecież.
tutaj para jest potrzebna tylko tarła. potem samicę się odławia, bo zwyczajnie nie przeżyje.
Tarło bojownika jest bardzo piękne - polecem wyszukać w necie filmik na ten temat Smiley

Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 26, 2009, 16:57:46 »

Nie mam zamiaru ich rozmnazac, bo nie mam gdzie trzymac narybku. Pozatym nawet leciutki prad wody niszczy gniazdo. Moze moj bojek jakies slabe robi. Wczesniej nie sadzilam ze oleje ta malenka, wziełam ja bo miala ładny metaliczny kolor. Nie jestem pewna ze jej nie zadreczy, ona wczesniej musiala sprintem wyplywac po powietrze, zeby jej nie zaczepiał.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 17:04:04 wysłane przez Female_Raziel » Zapisane

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
kirol
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 26, 2009, 20:19:25 »

to może dokup trzecią samiczkę, będzie miał samczyk dwie  , a ta mała urośnie. Wink
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 26, 2009, 20:30:48 »

Teraz juz sama nie wiem. Mozliwe ze zle odczytałam rybie intencje. Niby ja goni ale do niego przypływa. On jej nic nie bije, a ona ucieka. Widac taka ich natura. Czasami pogoni malenka, ale tylko jak ja zauwarzy, czyli zadko. Bardziej mi zalezy na swobodzie ryb niz ich ilosci. Samiczka tak sie prezyla do samca, az jej ogon pekl w dwoch miejscach. Na szczescie babki maja czasem spokój jak sie facet zajmie syzyfowa praca - budowa gniazda.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2009, 20:45:22 wysłane przez Female_Raziel » Zapisane

bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 26, 2009, 20:38:55 »

no to trzeba zostawic sprawy sobie samym i dać naturze robić swoje

kirol
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 26, 2009, 21:08:09 »

nom Wink
 Za spam.
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 27, 2009, 15:50:29 »

Problem właściwie zazegnany. Chłopak kupił mi trzecia samiczke. Mam nadzieje ze 4 bojowniki i krewetki sie dogadaja na 53l.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: