Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Xenentodon cancila Iglicznia słodkowodna
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Xenentodon cancila Iglicznia słodkowodna  (Przeczytany 21149 razy)
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #30 : Kwiecień 21, 2009, 19:02:16 »

Ale larwa komara porusza się pionowo i na poczatku jest malutka.
Zimą byłby problem, trzeba by było nadstawić się z ręką do kłucia Grin
Komary by były, bo są po piwnicach i można nałapać.
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #31 : Kwiecień 21, 2009, 19:13:58 »

Źle się wyraziłem chodziło mi o to że młode belony pewnie reagują na odpowiedni ruch jaki wykonuje narybek plankton się porusza inaczej , tak jak młode przezroczki które reagują i spożywają tylko plankton poruszający się pionowymi skokami inny jest ignorowany.A komary ja piwnice mam ale u siebie tylko motyla zauważyłem jak zimował.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #32 : Kwiecień 21, 2009, 19:34:43 »

Pal licho komary, ale załóżmy, że masz akwarium tarliskowe prętników - weź zgraj tarło labiryntów z tarłem Xenentodonów albo h ujet Smiley
Musiałbyś mieć kilka haremów labiryntów. Z narybkiem, który odrósł i nietrafił w wylęg drapieżników by sobie dorosłe poradziły Smiley

Ostatnio zaczynam chorować na paletki, ale to już tak offtopicowo. Smiley

I consider myself as a one fish wolf pack
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #33 : Kwiecień 21, 2009, 19:56:36 »

No dokładnie co innego gdyby tarło belon było przeprowadzone kiedy się chce wtedy w drugim akwarium zrobić tarło labiryntów i można małe wychować,a w późniejszym wieku to młode żyworódki by sobie jadły.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
bloniu
Super aktywny

Hoplias malabaricus

« Odpowiedz #34 : Kwiecień 22, 2009, 19:01:12 »

W przyrodzie to jest tak, że labirynty mają tarło w np. (strzelam) wczesnym latem, a h u j e t y późną wiosną - narybek już ma zjedzony worek zółtkowy, zaczyna pływać i w tym momencie pojawia się narybek labiryntów Smiley no i idzie na ząb (narybek drapieżników jest większy).

I consider myself as a one fish wolf pack
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: