Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: dyfuzor  (Przeczytany 2039 razy)
woj-tek1
Nowy
*

« : Listopad 03, 2004, 21:07:27 »

prosze mi podpowiedzieć, czy przy zasilaniu roślin CO2 zamiast dyfuzora można zastosować kostkę napowietrzającą ( w tym wypadku nawęglającą)...?? czy takie rozpuszczanie gazu w wodzie w akwarium jest dopuszczalne?  Cool
gruber
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Listopad 06, 2004, 23:34:30 »

Jest dopuszczalne ale mało wydajne.
przechyl
Stały użytkownik

http://www.akwa-zoo.intelishop.pl/

« Odpowiedz #2 : Listopad 15, 2004, 20:03:23 »

lepiej wlewaj wode gazowana muszynianka Cheesy a powaznie to lepiej miec dyfuzor.

prowadze mala hodowle pielegnic
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #3 : Listopad 16, 2004, 19:29:07 »

Ja w przypadku swoich akwariów wykorzystuję dwa sposoby dostarczania CO2: 1. to prosty odwrócony dzwon , jak go wykonać jest w dziale "zrób to sam" Drugi dyfyzor przezemnie stosowany to zwykły filtr aqua szut T3W  (głowica typ 300) do którego więżyk zamiast łączyć go z powietrzem , łączy go z bimbrownią Smiley jestem bardzo zadowoliny z tego sposobu , jednak stosuje go w akwarium gdzie nie ma ryb a przydało by sie jak już będą ryby dodatkowe natlenianie w nocy. Mie ma się co obawiać że T3W wyssa bimber z butelki bo mam za słabą moc (typ 600 też sobie by nie poradził Wink )

112,25
ados22
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 16, 2004, 19:55:45 »

Ja mam kostkę napowietrzającą. Mam filtr wewnętrzny Aquael fan 2 ze zdjętą obudową gąbki. Kamień wcisnąłem między gąbkę a kamień ozdobny, bąbelki lecą pod głowicę po gąbce, tam jest taka nisza, w której CO2 'stoi', część jest pewnie zasysana i wyrzucana razem z wodą i powietrzem, część bąbli siedzi w gąbce. Ruch wody jest zapewniony.

Już Malawi
120x40x50
dobieram obsadę
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: