Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Witam, poszukuję hodowcy Piranii  (Przeczytany 1244 razy)
Galasek
Nowy
*

One Men Show

« : Kwiecień 04, 2009, 11:48:08 »

Witam, tak jak w temacie. Niestety nie jestem w stanie podać pełnej nazwy piranii ale wiem ze jest  to odmiana mięsożerna ( pewnie ta najłatwiejsza do kupienia).
Rozchodzi się o to że znajoma mojego ojca chce się ich pozbyć , a że ja wiele lat chodowałem ryby , zrobiło mi się ich żal i postanowiłem że zaopiekuje się nimi. Narazie dałem tej pani tylko znak że je biore no i zacząłem działać w celu stworzenia im odpowiedniego lokum. Mój nr gg 10397106 , ewentualnie tutaj jakby mogli się odezwać hodowcy piranii ponieważ chciałbym wiedzieć jak najwięcej  , co do wyglądu zbiornika , jego rozmiarów i całej pielęgnacji( bo opisy na internecie są strasznie suche a z doświadczenia wiem że nie rzadko nie są do końca dokładne), prosiłbym jeszcze o jakieś linki ze zdjęciami Waszych akwarii .
Zapomniałem dodać że są to dwie sztuki ( ponoćok 15-17 cm ) .
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

Nuttin to lose...It's just me against the world baby...
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 04, 2009, 12:34:41 »

Witam, tak jak w temacie. Niestety nie jestem w stanie podać pełnej nazwy piranii ale wiem ze jest  to odmiana mięsożerna ( pewnie ta najłatwiejsza do kupienia).
Rozchodzi się o to że znajoma mojego ojca chce się ich pozbyć , a że ja wiele lat chodowałem ryby , zrobiło mi się ich żal i postanowiłem że zaopiekuje się nimi. Narazie dałem tej pani tylko znak że je biore no i zacząłem działać w celu stworzenia im odpowiedniego lokum. Mój nr gg 10397106 , ewentualnie tutaj jakby mogli się odezwać hodowcy piranii ponieważ chciałbym wiedzieć jak najwięcej  , co do wyglądu zbiornika , jego rozmiarów i całej pielęgnacji( bo opisy na internecie są strasznie suche a z doświadczenia wiem że nie rzadko nie są do końca dokładne), prosiłbym jeszcze o jakieś linki ze zdjęciami Waszych akwarii .
Zapomniałem dodać że są to dwie sztuki ( ponoćok 15-17 cm ) .
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

widziałeś tą strone: http://www.mojaamazonia.com/Ryby/Pygocentrus%20nattereri.htm  ? masz tam napisane wszystkie niezbędne informacje do hodowli piranii.
Galasek
Nowy
*

One Men Show

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 04, 2009, 12:56:53 »

Nie nie widziałem , bo od rana sprzątam mieszkanie i nie miałem jeszcze czasu dojść do tego ... Dzięki

Nuttin to lose...It's just me against the world baby...
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: