Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Larwy błyszczyka parańskiego  (Przeczytany 1881 razy)
paweł_xxxD
Stały użytkownik

« : Marzec 11, 2009, 18:03:42 »

W piątek (6 marca) wieczorem wpuściłem parę błyszczyków parańskich. Poziom wody 15cm, temperatura 26-27 C, akwa 35l., grzałka, filtr, bez rusztu ikrowego
Sobota- nic.
Niedziela- pełno porozrzucanej ikry po akwa (akwa bez kamieni), wyłowiłem tarlaki i wpuściłem do ogólnego,
Poniedziałek- larwy na dnie już się wylęgają- wyłączyłem filtr żeby nie powciągało małych, temperaturę obniżyłem do 25 C
Wtorek- larwy już wszystkie się wylęgły, leżą na dnie, niektóre podpływają do powierzchni wody i lecą na dół
Środa- obserwuję przez lupę rozwój larw, nie zacząłem jeszcze karmić, włączyłem na 2 godziny filtr( na filtr założyłem kawałek pończochy), larwy kleją się do szyb, filtra, grzałki, trochę taka jakby biała woda, larw co raz mniej zostaje
Chciałbym żebyście mnie poprowadzili co dalej mam robić kiedy zacząć karmić itd., itp.
Proszę o porady z góry dziękuję i pozdrawiam
paweł_xxxD
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Marzec 12, 2009, 17:21:56 »

nikt nie rozmnazal tych ryb???
marek121221
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Marzec 17, 2009, 20:52:25 »

A czym je zamierzasz karmić papa

gg-733380
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #3 : Marzec 17, 2009, 20:57:22 »

Od razu mówię że tych ryb nie rozmnażałam ale jedno mi sie nasuwa jak to czytam- a gdzie napowietrzanie? , gdzie podmiany? czy rybki straciły woreczek zółtkowy?

paweł_xxxD
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 18, 2009, 19:31:45 »

wszystko jest ok
napowietrzanie, odpowiednia temperatura
z połowa narybku zyje
nie mam zywego pokarmu karmie zóltkiem
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: