Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Prętniki mi padają!  (Przeczytany 2045 razy)
Michał0
Nowy
*

« : Październik 14, 2004, 15:01:44 »

Pomocy!!! Padły mi już dwie ryby a trzecia ma te same objawy: wisi tuż pod powierzchnia wody, szybko oddycha i nic nie je. U tego trzeciego zauwarzyłem, że ma czarne plamki na skrzelach. Najdziwniejsze jest to, że ryby choruja po kolei dopóki ten wczesniejszy nie zdechnie inne sa zdrowe... Co to jest?? acha i czy to nie przeniesie sie na inne ryby??
Dodam jeszcze, że w zewnętrznym filtrze mam chyba ślimaki przyniesione z roslinami....
Zdjęcia chorej rybki... :
http://www.adam309.friko.pl/c.html
Hmm.... Chyba robie restart akwa bo coś sknociłem (Taakie glony i jakies choroby  Sad )...
sir Michael
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Październik 14, 2004, 15:14:35 »

Nie wiem, to chyba jakiś pasożyt. Czym prędzej usuń rybę i, jeśli obsadzie Twojego akwa to nie zaszkodzi, podnieś temperaturę, wstrzymaj się z tym jednak dopóki nie wypowiedzą się mądrzejsi.
Michał0
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Październik 15, 2004, 15:16:17 »

Dzisial wkladam rybki oprucz chorej do innego akwa a o tamtą sprubuje jeszcze powalczyć... no i restart akwa  :x

acha nie chce pisac nowego postu a mam pytanie: jak zabezpieczyc zywe ochotki, zeby nie przywlekly jakiegos swinstwa do akwa :?:
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #3 : Październik 15, 2004, 18:42:35 »

Sparzyc wrzatkiem. Wtedy juz nie beda zywe ale bezpieczne  :wink:

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: