Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: miedzik zbuj  (Przeczytany 2268 razy)
raven
Nowy
*

« : Wrzesień 23, 2004, 18:59:21 »

kto mowi ze miedziki to pokojowe ryby ten nie wie co mowi. jeden taki pogryzł mi gupika. oderwał dosłownie połowę ogona. nieszczęśniczkę (bo to kobieta) musiałem uśmiercić, strasznie sie męczyła niemogąc pływać :/ miedzik do izolatki w słoiku
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 23, 2004, 19:11:02 »

i ... :?:

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Danuta
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 23, 2004, 20:11:58 »

Niepotrzebnie ją uśmiercałeś mojemu neonkowi też jakaś ryba odgryzła cały ogon i jeszcze przegryzła mu neonek. Myślałam, że zdechnie, a on do dzisiaj żyje i ma się dobrze. Wszystko mu się zregenerowało. gupikom też odrastają ogony. :lol:

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
Silver
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 23, 2004, 20:31:57 »

ile sztuk miedzików hodujesz ? jeżeli jednego to nie masz się co dziwić,to rybka stadna,jeżeli jest sama to nie ma "oparcia psychicznego" w stadzie ,dzięki któremu czuje się bezpieczna wskutek czego atakuje,aby to nie ona była zjedzona  :wink:
raven
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 24, 2004, 15:28:58 »

aaaa, to wszystko wyjasnia, dzieki... miedzika mam jednego... ale w poniedziałek idzie do kumpla do kolegów Smiley
Oggy
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Październik 03, 2004, 08:27:46 »

Takie ryby jak miedzik nie powinno sie trzymac pojedynczo są one stadne i bardzo ruchliwe i jesli są one same mogą poprostu zgłupiec a skutki mogą byc własnie takie jak podałes !!!

------BLINK 182------
 Dwoma Sowami AMERICAN PIE To Jest To !!!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: