Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Nawóz  (Przeczytany 1334 razy)
Archer
Nowy
*

« : Styczeń 30, 2009, 16:05:52 »

Witam
Mam ogromną prośbe kupiłem ostatnio do sojego akwaruim rośliny i nawóz.Rozsypałęm nawóz po akwarium i posadziłem roślinki, które po kilku dniach zaczeły żułknąć.
Nie pamiętam składu bo wyżuciłem pakownie.Może polecicie mi jakis dobry nawóz(mile widzine linki z allegro), i jakies żywotnie i niewymagające roślinki.
Z góry dziękuje za pomoc.
szklana
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Luty 12, 2009, 15:27:50 »

spróbuj z kulkami glinowo-torfowyi jak chcesz to ja mam
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Luty 12, 2009, 15:34:34 »

Archer, napisz coś więcej o swoim akwarium i roślinach jakie kupiłeś. Nie ma tu wróżek i trudno coś polecić nie wiedząc jakie masz akwa.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 12, 2009, 22:14:46 »

A ten nawóz to tak sobie rozrzuciłeś "a co se bede żałował", czy jakoś odmierzałeś? Spróbuj może językiem, czy ta woda aby nie zrobiła się za gorzka  Smiley Bo jak Ci te rośliny po kilku dniach ZŻUŁKŁY, to żaden nawóz nie pomoże, a jeszcze pogorszy sprawę. I nie WYŻUCAJ opakowań,  albo przynajmniej metkę zostaw.

Tańczący z rybkami
pin54
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Luty 13, 2009, 12:33:41 »

ZŻUŁKŁY, WYŻUCAJ

Litości. Jak masz problemy z ortografią, albo po prostu jesteś leniwy i masz j. polski i naukę w d*e to chociaż ze względu na szacunek dla czytających forumowiczów wklej swoje wypociny do worda przed wysłaniem lub zainstaluj firefoxa ze sprawdzaniem pisowni, a na początek przynajmniej nie podkreślaj słów z takimi ortografami. Rozumiem, że każdy się może pomylić, ale to jest przegięcie.

Ps. sorry za OT, ale czasami już nie wytrzymuję.

Edit: chyba że te powiększenia to robota moda, ale to i tak nic nie zmienia.
wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 16, 2009, 07:58:29 »

ZŻUŁKŁY, WYŻUCAJ

Litości. Jak masz problemy z ortografią, albo po prostu jesteś leniwy i masz j. polski i naukę w d*e to chociaż ze względu na szacunek dla czytających forumowiczów wklej swoje wypociny do worda przed wysłaniem lub zainstaluj firefoxa ze sprawdzaniem pisowni, a na początek przynajmniej nie podkreślaj słów z takimi ortografami. Rozumiem, że każdy się może pomylić, ale to jest przegięcie.

Ps. sorry za OT, ale czasami już nie wytrzymuję.

Edit: chyba że te powiększenia to robota moda, ale to i tak nic nie zmienia.
Podkreślenia są moje i  nie mam problemów z językiem polskim. Za to w przeciwieństwie do Ciebie, jeśli biorę udział w dyskusji, to czytam wszystkie wypowiedzi w temacie ze zrozumieniem, a nie tylko ostatnią.
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 08:13:09 wysłane przez wirek » Zapisane

Tańczący z rybkami
pin54
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Luty 16, 2009, 09:16:56 »

Przepraszam to faktycznie nie powinno być do Ciebie, tylko do autora pierwszej wypowiedzi - po prostu rzuciło mi się w oczy mocno.
Kamil921023
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Luty 16, 2009, 12:03:38 »

No więc ja na codzień używam ten nawóz
http://www.allegro.pl/item547362083_nawoz_planta_gainer_pro_ferro_500ml_sklepmalawi.html
A przy podmiance ten
http://www.allegro.pl/item547362077_nawoz_planta_gainer_classic_500ml_sklepmalawi.html
 Grin Grin
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: