Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Naskalnik regana padł przy składaniu ikry.
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Naskalnik regana padł przy składaniu ikry.  (Przeczytany 1302 razy)
bluessj
Nowy
*

« : Luty 13, 2009, 14:58:07 »

Może ktoś mi pomóc i powiedzieć co może być przyczynom tego że już druga rybka mi zdechła przy składaniu ikry, najpierw to był Gupik jakiś czas temu a teraz naskalnik regana, pomocy??

Akwarium 160l
Gurami Mozajkowe 1x
Sum Pictus 4x
Kirysek Pstry 2x
Glonojad 4x
Modesta 2x
Brzanka różówa 3x
Rineloricaria teffeana 4x
Skalar 2x
Kosiarka 5x
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Luty 13, 2009, 15:18:17 »

Masz naskalniki w akwa wielogatunkowym z gupikami, gurami ,brzankami itp ?? Dzizas...przecież ta ryba ma zupełnie inne wymagania co do wody...Ph miedzy 8-9 i ogromne twardosci !!!

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
bluessj
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 13, 2009, 15:27:14 »

Mów mi jeszcze sam bym sobie ich nie kupił, ojciec mi je przyniósł, tak samo Brzanki dowiedziałem się że je mam jak je zobaczyłem w akwarium. To już wiem co się stało czemu padł, ale powiem ci, że mam jeszcze dwa osobniki, mam je od 3 miesięcy i nic im nie jest, tylko ten jeden padł przy składaniu ikry.

Akwarium 160l
Gurami Mozajkowe 1x
Sum Pictus 4x
Kirysek Pstry 2x
Glonojad 4x
Modesta 2x
Brzanka różówa 3x
Rineloricaria teffeana 4x
Skalar 2x
Kosiarka 5x
Strony: [1]
  Drukuj