Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 120l Podłoże rybki itp  (Przeczytany 1214 razy)
Budowniczy
Nowy
*

« : Luty 01, 2009, 23:37:00 »

Witam mam problem nie wiem jak skonstruować podłoże pod roślinki i rybki chce mieć duzo roślinek dno porośnięte Mechem jawajskim
A co do obsady to Kiryski czarnoplame stadko (nie wiem jakie ilości kupić myślę że doradzicie ) Piskorki cierniczki glonojady KIRYSKi ii błyszczyki
Moje akwarium to około 124L wymiery sze 75 dł 35 wysokość 49

Wzywam Fachowej porady krok po kroku może sami coś dodacie co do rybek
Smiley)
rogerakva
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Luty 02, 2009, 00:51:57 »

W jakich ilościach powinieneś zakupić to nie wiem… sam mam zawsze z tym kłopoty.  Ale żeby roślinki dobrze rosły a zarazem przydenne rybki nie kaleczyły delikatnych wąsików musisz pójść na kompromis.
Ja mam w akva podkład SERA floredeptor. Zaopatrzy Twoje roślinki na jakieś 6-7 tygodni w składniki pokarmowe. Sypie się warstwę tak na 2cm a na to żwirek około 5cm. Pamiętaj musi mieć zaokrąglone krawędzie inaczej zrobisz krzywdę rybom. Ziarenka 2-4mm.
Życzę miłej hodowli papa Grin
zegarsky91
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Luty 02, 2009, 20:23:30 »

TO JEST SUPER PYTANIE JAK MIEĆ WOGULE TAKIE AQARIUK każdy by się chciał wszystkiego dowiedziec najlepiej w 2 zdaniach lecz do takiego aquaium nie odjdzie sie odrazu lecz jest to kilka miesiecy ciezkiej pracy zarówno przy aqua jak i na forach iw ksiazkach czytajac i przyswajajac wiedze akwarystyczną .

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: