Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Żałobniczki  (Przeczytany 1768 razy)
dawidbanas
Zainteresowany
**

Moje akwa: 112L,30L,25L,9L

« : Styczeń 22, 2009, 13:48:58 »

Wink Bardzo bym chciał rozmnożyć moje żałobniczki...Mam ich tylko dwie bo dopiero je kupiłem i chce kupić jeszcze dwie parki  Cheesy ...Chciałbym je rozmnożyć lecz nie wiem jak  Undecided ...Dzięki za odpowiedzi
ivan23
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Styczeń 22, 2009, 13:51:34 »

"Żałobniczka jest stosunkowo łatwa w rozmnożeniu. Do tarła optymalna temperatura to około 28 C. Tetra czarna rozrzuca ikrę między roślinami, a następnie ją zjada. Aby zapobiec kanibalizmowi, należy tarlaki umieścić w specjalnym zbiorniku tarliskowym. Woda: twardość ogólna 5-10 n oraz pH około 7. Tarło najczęściej występuje po 2,3, a nawet 4 dniach. Młode wylegają się po około 24 godzinach. Produkują bardzo dużo jaj, nawet do ponad 1000 sztuk. Po kilku dniach zaczynają samodzielnie pływać. Wychów narybku jest stosunkowo łatwy. Młode w początkowej fazie karmimy artemią, a następnie pokarmami pyłowymi. W miarę wzrostu młodym zapewniamy coraz więcej miejsca do pływania, a także regularnie odświeżamy wodę. "

Cytat ze strony:

www.superakwarium.pl

Dodaj do ulubionych najlepiej, mają fajną encyklopedię z opisem wielu gatunków ryb.  Good !

122, 63, 15, 36, 24, 24, 22
microrasbora galaxy, erythromicron, neocaridina heteropoda var. yellow, caridina babaulti cf. green, stripes, dario dario, boraras brigittae, cambarellus orange
dawidbanas
Zainteresowany
**

Moje akwa: 112L,30L,25L,9L

« Odpowiedz #2 : Styczeń 22, 2009, 13:59:45 »

Dzięki wielki...Oczywiście mam w akwa z żałobniczkami 28 C. Tylko mam jedną jeszcze marną roślinkę  Undecided...Poradźcie mi jakieś roślinki dla tych rybek Smiley
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2009, 14:02:14 wysłane przez dawidbanas » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: