Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Eheim 2208/12  (Przeczytany 1505 razy)
bratq1
Nowy
*

« : Grudzień 27, 2004, 18:06:16 »

Mam zamiar kupić filtr firmy eheim aquaball 2208 jednak wcześniej potrzebowałbym opinii  na temat filtrów z tej serii.Za wszystkie dzięks!!
Pozdrawiam!
bratq1
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Grudzień 29, 2004, 10:07:37 »

No niestety zanim mi ktoś udzielił odpowiedzi kupiłem aquaball 2210.
Więc napisze może swoje spostrzeżenia:
1. filtr bardzo cichy
2.duża powierzchnia ssąca powoduje że w pierwszym dniu stosowania filtr ciągnął mocno przez górną warstwę a dolną nieznacznie. poradziłem sobie jedna z tym w sposób  następujący w dolnej komorze umieściłem substrat pro (takie kuleczki do oczyszcz. biol.) a w górnej gąbkę orginalną do tego filtra, która daje większy opór niż "substrat pro" więc ssanie zaczęło być bardziej równomierne . Myślę jednak że wszystko będzie ok gdy gąbka (warstwa górna)ciutkę się zapcha.
3.Info dla osób które nie miały go w ręku : jak dla mnie to tworzywo z którego został wykonany jest dosyć solidne . Muszę przyznać, że w akwarium szpeci nieznacznie.
4. cena/jakość : myślę że czas pokaże jak narazie jestem zadowolony jednak mógłby kosztować tak z 50zł mniej. Ale za firme też trzeba swoje zapłacić.
Pozdrawiam  Smiley
bratq1
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Styczeń 23, 2005, 17:23:09 »

Po miesiącu stosowania ssanie wyrównało się ,a wodę mam dalej krystaliczną w 60l akwa z obsadą:
2x prętnik,2x kosirka , 4 neon , 3x mieczyk , 2x kirys, 1x glonojad, 2x zalobniczka. Cheesy
Puma
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Styczeń 23, 2005, 22:05:13 »

ile za niego dales?

60 l : 6 akar z maroni , 2 zebry , 2x kirysek pstry 2x kirysek spizowy . filtr Aqua Szuta 300/h
bratq1
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Styczeń 24, 2005, 09:56:23 »

dokladnie to 140zl
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: