Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pierwsze akwarium - pomoc  (Przeczytany 6217 razy)
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #30 : Luty 04, 2009, 18:04:13 »

na tej stronie nie piszą tacy specjaliści jak ty...
i bardzo dobrze znają wymagania ryby należących do biotopu amazoni.Pytasz się gdzie tu jest sens? chętnie ci powiem kirysy większość swojego czasu spędzają szukając pokarmu w podłożu mało pływają w przeciwieństwie do neonów.
Tym postem udowodniles jak sie znasz na akwarystyce i zachowaniach ryb
W moim akwa mam i neony (sporo) i kiryski (tez nie malo) i musze Ci powiedziec ze bardziej ruchliwej ryby od kiryska nie mialam, nawet gupiki ganiajace za samiczkami nie robia tyle ruchu co wlasnie kiryski. Potrafia godzinami ganiac sie grupkami po calym akwa, czasami samotnie ale tylko po to by znowu zebrac paczke do berka  Cheesy Cheesy Cheesy Spokojne sa tylko w czasie karmienia i jak cos robie przy akwa - znikaja, ale jak tylko odejde znowu zaczynaja sie gonitwy

Wojtek 92
Stały użytkownik

« Odpowiedz #31 : Luty 04, 2009, 18:11:36 »

Popieram cie Gina2006 kirysek to bardzo ruchliwa ryba, wiem to z własnego doświadczenia jak był tylko jeden w moim akwa siedział w jednym miejscu, ale jak dokupiłem mu kolegów od razu zaczęły pływać po całym akwa. Tak jak mówiłaś pływają za sobą szturchając jeden drugiego.
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #32 : Luty 04, 2009, 20:08:30 »

Proszę osobiste wycieczki na priv. Nie chciałabym,żeby skończyło się warnami i przeczyszczeniem wątku ze spamu.
Co do ostrzeżeń: uwierzcie, nie wydajemy ich lekką ręką - staramy się być tolerancyjni, z reguły wcześniej zwracamy uwagę na PW. Co więcej jest to "udokumentowane" przed resztą moderatorów. Tak więc rzeczywiście nie ma się o co kłócić.

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
kp44
Nowy
*

« Odpowiedz #33 : Luty 05, 2009, 14:50:02 »

A jeżeli zdecydowałbym się na jakieś roślinki do 25 litrowego akwarium to co mi polecilibyście? Sam myślałem o mchu jamajskim. Najlepiej gdyby to była roślina, która wolno rośnie i nie trzeba się przesadnie o nią troszczyć.

a na drzewach zamiast liści...
dwight 18
Super aktywny

« Odpowiedz #34 : Luty 05, 2009, 20:50:26 »

A jeżeli zdecydowałbym się na jakieś roślinki do 25 litrowego akwarium to co mi polecilibyście? Sam myślałem o mchu jamajskim. Najlepiej gdyby to była roślina, która wolno rośnie i nie trzeba się przesadnie o nią troszczyć.

nie jamajskim tylko jawajskim  Wink
może anubias? bardzo wolno rośnie i nie jest zbyt wymagający.
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: