Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy taki zestaw na przwdę działa?  (Przeczytany 1315 razy)
dolly
Stały użytkownik

Szczecin-Ystad

« : Styczeń 09, 2009, 09:55:29 »

Nie jestem pewna czy to dobry dział.Ostatnio często spotykam takie zestawy do co2

http://www.allegro.pl/item518382437_profesjonalny_zestaw_co2_do_mniejszych_zbiornikow.html

Czy ktoś z was może ma coś takiego i czy to na prawdę działa? Mam akwarium 54l oświetlenie 2x15W roślinki tak sobie rosną.Na butlę nie znajdę na razie miejsca i kompletnie się na tym nie znam  Grin

luk193
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Styczeń 09, 2009, 11:12:25 »

Działa na pewno .Coś w tym stylu można zrobić samemu

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=1370.

andrzejkowac
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Styczeń 09, 2009, 14:01:08 »

To taka nowoczesna bimbrownia jak chcesz się bawić w CO2 to inwestuj w butlę wyjdzie taniej

Młode ampularie oddam
Jędrula
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Styczeń 09, 2009, 23:20:46 »

Dokładnie. To po prostu skompletowana bimbrownia, którą mozesz sobie zrobić taniej (płacisz jeszcze za przesyłkę), na podstawie opisu do którego odnosi się podany powyżej link. Nawet nie czytałem tej aukcji, ale już ze zdjęcia widać, że w tych pastylkach są zawarte suszone drożdże. Kupujesz sobie kilo cukru, świeże drożdże za około złotówkę, ze dwa metry wężyka (takiego jak do brzęczyka), tubkę silikonu akwarystycznego, zaworek przeciw zwrotny, dwie przyssawki, organizujesz dwie plastikowe butelki po napojach i wieczko od dezodorantu. Myslę, że będzie działać nawet wydajniej. Koszt - 15 - 20 zł.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2009, 23:22:29 wysłane przez Jędrula » Zapisane

dolly
Stały użytkownik

Szczecin-Ystad

« Odpowiedz #4 : Styczeń 10, 2009, 09:37:41 »

To taka nowoczesna bimbrownia jak chcesz się bawić w CO2 to inwestuj w butlę wyjdzie taniej

Do puki mam 54L nie kupię butli.Planuje to zrobić po wakacjach gdy se fundnę 200l : ) Wpierw staram się dużo czytać bo te wszystkie zawory,reduktory i inne sprawy mnie przytłoczyły i się pogubiłam.
Jaka zawartość CO2 powinna być w wodzie?
(parametry i obsada w linku w moim podpisie)

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: