Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Dziwne zachowanie bojownika
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dziwne zachowanie bojownika  (Przeczytany 1741 razy)
mdramski
Super aktywny

« : Sierpień 19, 2004, 22:42:42 »

Mój bojownik ma chyba spore problemy z zanurzeniem się. Często jest blisko powierzchni i leży na boku gdzieś przy roślince. Poza tym normalnie spożywa pokarm i na inne ryby reaguje bez zmian. Czy to normalne ? Jeśli to uszkodzenie pęcherza pławnego, to raczej już nic z tego nie będzie, ale może to przejściowe...

Przełowiłem go do kwarantannika. Nie może utrzymać pionowej postawy i ma problemy z zanurzeniem. Dzisiaj była podmiana, może przez przypadek coś mu zrobiłem. Ale jestem zły !!! To moja ulubiona rybka  :?
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 21, 2004, 12:25:03 »

Po dwóch dniach w kwarantanniku bojownik wyzdrowiał Smiley Sprawa jest już więc chyba nieaktualna, ale na wszelki wypadek poobseruję go jeszcze.
jactra
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 21, 2004, 16:22:57 »

Mimo wszytsko proponuję sprawdzić parametry wody. Szczególnie azotanów (NO3). Jeśli jest za dużo azotanów w wodzie (są szkodliwe powyżej 40) chistoria może się powtórzyć. Dodatkowo temperatura wody. Bojowniki lubią ciepło (u mnie 26 -28 stopni).
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Sierpień 21, 2004, 17:41:55 »

Temperatura i azotany są w normie. Poza tym to raczej wytrzymała rybka.

Kurcze, po dwóch dniach zachowanie podobne, ale już nie tak źle jak za pierwszym razem. Co to może być Huh
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: