Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Sprzęt, technika akwarystyczna «  HBL 301 Filtr zewnętrzny Kaskadowy - Pytanie
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: HBL 301 Filtr zewnętrzny Kaskadowy - Pytanie  (Przeczytany 11957 razy)
Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 29, 2008, 21:53:21 »

witam ponownie

nie chodzi aby kupić jak najtaniej - chodzi aby kupić coś co będzie funkcjonalne i będzie działało jak należy  Good !

co do kaskady HBL 301 - nie miałem więc nie wiem jak działa ale jedno jest pewne że te parametry które tam są napisane to jedno a praktyka to drugie. (przy mocy 2W -szaleństw nie ma) ale jak parę osób zauważyło nie za bardzo się sprawdza więc chyba lepiej dołożyć trochę ale mieć coś sprawdzonego.

co do pytania o aqua - szuta  pytam tych co mają bo zamierzam kupić do nowego akwa? ale jeżeli opinie są negatywne to wybiorę coś innego  Good !

@ala widziałem tą kaskadę w 100L akwa i nie narzekali (ale chętnie poczytam inne opinie )

pozdr.Torro

P.S.- z tą ortografią to nie złośliwie  Wink ale ja po prostu tak mam  Good !
orzolek1989
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Kwiecień 30, 2008, 05:48:15 »

Ja będę korzystał z 2 filtrów jak zobaczę, że ta kaskada nie daje rady:) Mam jeszcze filtr wewnętrzny, który jak na akwarium 25l daje sobie nieźle radę:)

Torro - ty jak chcesz kaskadę do swojego akwarium (domyślam się że 72L lub max.112L) to taką z przepływem 500l/h minimum Smiley

orzolek1989
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Kwiecień 30, 2008, 10:54:16 »

Jeszcze mam pytanie co do osób, które używają HBL 301 Filtr zewnętrzny Kaskadowy. Czy mocno słychać, że pracuje?? Da się spać przy nim??Smiley Bo ja mam łóżko za raz obok akwarium. Czy może jak na kaskadę bardzo cicho pracuje??

I takie pytanie z innej beczki przy okazji:) W akwarium 25 l ile mogę wpuścić krewetek?? Takich, które nie rosną zbyt wielkie:) Jak by ktoś mógł napisać jaką ilość i jaką odmianę (chodzi o jakieś mniejsze)
Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #18 : Kwiecień 30, 2008, 11:41:04 »

witam

tutaj masz ten filtr:
http://www.mojeakwarium.pl/Asp/Opt/filtr_hbl301.asp

pozdr.Torro

P.S.- link zdobyty dzięki Emi  Wink
orzolek1989
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Kwiecień 30, 2008, 11:57:27 »

Dziękuję bardzo za link:) Bardzo mi się przyda:D No to bierzemy sie za lekturkę:)
damianoo
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Grudzień 12, 2008, 17:02:28 »

wg mnie ten filtr spełnia swoją rolę :] polecam

Początkujący akwarysta :]
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #21 : Grudzień 12, 2008, 17:05:04 »

wg mnie ten filtr spełnia swoją rolę :] polecam
A masz go? Jego przepływ teoretyczny nijak ma się do praktycznego