|
|
|
|
seboox
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 26, 2008, 11:38:51 » |
|
ja wybrałem TETRA TEC700 własnie czekam na kuriera
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
szymonw
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 26, 2008, 12:12:09 » |
|
ten pierwszy link to podejrzewam fitr produkcji trzmiel na licencji jakiejś zachodniej firmy. chyba nawet gdzieś o tym czytałem ale za diabła nie mogę skojarzyć gdzie.
w każdym razie trzmiel dośc ostro wchodzi na rynek z produktami często z górnej półki (sprzedają produkty eheima, ada itp) i nie podejrzewam by zdecydowali się na wypuszczenie na rynek jakiegoś chłamu sygnowanego swoją marką.
a co za tym idzie może to być dobry produkt za niewielką cenę. warto to przemysleć
|
|
|
|
|
|
|
|
|
deexer
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 26, 2008, 12:21:05 » |
|
Mi też się wydaje że ten pierwszy 'no name' może być wart rozważenia... sprawdź tylko w nim powierzchnie filtracyjną (np. porównując wymiary do innych filtrów) bo jeżeli cały trick polega na wrzuceniu mocnej pompy do przecietnego kubła to wcałe nie jest tak rewelacyjnie. Zależy też co zamierzasz trzymać w akwa i jak ważna będzie dla Ciebie filtracja mechaniczna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 26, 2008, 13:40:13 » |
|
To nie jest filtr "made in Trzmiel" tylko "made in China" firmy J&T Pump Industry Co., Ltd. Jeśli coś Ci się w tym uszkodzi to masz wszystko do wyrzucenia bo dostanie części zamiennych będzie niemożliwe. Jeśli weźmiesz Fluvala to przynajmniej wiesz, ze można do tego części dostać, poza tym podpisuje się pod tym bardzo znana firma Hagen. Analogicznie w przypadku filtrów Tetratec pod którymi podpisuje się Tetra.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2008, 13:44:07 wysłane przez Emi »
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
|
szymonw
|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 26, 2008, 14:04:19 » |
|
To nie jest filtr "made in Trzmiel" tylko "made in China" firmy J&T Pump Industry Co., Ltd. Jeśli coś Ci się w tym uszkodzi to masz wszystko do wyrzucenia bo dostanie części zamiennych będzie niemożliwe. Jeśli weźmiesz Fluvala to przynajmniej wiesz, ze można do tego części dostać, poza tym podpisuje się pod tym bardzo znana firma Hagen. Analogicznie w przypadku filtrów Tetratec pod którymi podpisuje się Tetra.
no i proszę mamy konkrety. zakladam że wiesz co piszesz. pozostaje zatem kwestia wybadania u sprzedawcy co oferuje w ramach serwisu bo jakości i tak nie da się zweryfikować przed zakupem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sakaguczi
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 26, 2008, 14:07:43 » |
|
Pytanie, czy dla 30zl oszczednosci warto ryzykowac w nieznany towar?
|
|
|
|
|
|
205L, 40L, 25L.
|
|
|
|
szymonw
|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 26, 2008, 14:26:06 » |
|
Pytanie, czy dla 30zl oszczednosci warto ryzykowac w nieznany towar?
nieznany nie znaczy gorszy. dla jednych 3 dychy to mało dla innych juz dużo. często w ramach oszczedności kupuje się filtry z drugiej ręki bez gwarancji już i uwzgledniając ryzyko, że części są ale trzeba płacić. oczywiście, że są filtry mniej lub bardziej awaryjne. w tym przypadku najważniejsze są warunki ewentualnego serwisu, dostępność ewentualnego zamiennika na czas naprawy itp. ja się przy tym filtrze nie upieram, myslę tylko ze czasy gdy wszytko co chin było chłamem już minęły.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
damibyd
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 26, 2008, 20:38:31 » |
|
Po pierwsze dziękuje wszystkim za pomoc! Czytałem o filtrze Tetra TEC EX 700 lecz troche mnie odstraszyło to że niektórzy narzekają na cieknące i pękające zawory. Dlatego też szukałem czegoś innego. Proszę o dalsze propozycje. Z góry dzieki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
owlman
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 26, 2008, 21:14:37 » |
|
JBL .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
damibyd
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 26, 2008, 21:34:42 » |
|
Rozwiń kolego jeśli możesz? Wygląda porządnie ale narazie tylko wygląda  I jeszcze niech ktoś zapoda jakiś link z opisem wkładów do filtrów czyli do jakich ryb i jakich roślin, jaki wkład bo na forum niezły mętlik.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2008, 21:48:45 wysłane przez damibyd »
|
|
|
|
|
|
owlman
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 26, 2008, 21:47:59 » |
|
A co tu rozwijac . Porzadne , dobrze skonstruowane i proste w budowie . Uzywam i sa ok . zarowno starsze jak i nowsze modele .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|