Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Bojownik  (Przeczytany 2092 razy)
Huee
Stały użytkownik

« : Sierpień 18, 2009, 23:29:56 »

Witam mam problem otóż mam już od dawna jakiś miesiąć bojownika podobno strzępiastego lecz jest problem bo nigdy nie widziałem żeby mial rozłożone płetwy zawsze ma złożone takie na dół opuszczone czym jest to spowodowane?
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #1 : Sierpień 19, 2009, 06:31:20 »

Może masz zasłonięte roślinami szyby? On będzie się stroszył do lustra, albo do innego bojownika w drugim akwarium, do roślin nie, to nie paw.  Wink
Ale może być, że ma słabe warunki i tak się czuje.
dilayla
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Sierpień 19, 2009, 07:47:30 »

Huee  a jakie parametry ? akwarium? temperatura? roślinność?

Jostein Gaard
Czy to nie smutne, że większość ludzi musi zachorować, by zdać sobie sprawę z cudowności życia?
Huee
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Sierpień 19, 2009, 09:02:01 »

No właśnie słyszałem,że się stroszy do lustra lub do innego samca lecz na allegro zawsze jest taki piękny czyli pewnie dlatego był taki piękny  bo był koło kubeczków tez na to nie zwróciłem uwagi

60 Litrowe akwarium 25 stopni ide jutro kupić Test 5in1 czy jakoś tak bodajże Tetra firma tego jest

Roślinność mam 3 rośliny 2 rozrośnięte dosyć sztuczny korzeń

Filtracja 24godziny grzałka z termostatem dodaje uzdatniacz firmy Sera

Mój bojownik właśnie wczoraj  z ciekawości dałem mu lusterko nawet uwagi nie zwrócił :/ .

Siedzi z razborkami klinowymi glonojadem[wiem wiem ,że jest źle ,ale mama kupiła nie chca go nigdzie:/ i bystrzykiem barwnym kolejny dobór mądrej Pani ze sklepu...]

I ogólnie na YT takie piękne bojowniki nie znalazłem strzępiastego,ale tam każdy bojek okazałe płetwy ma itp a mój taki kundelek Cheesy to przez to,że jest młody?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 10:18:31 wysłane przez Huee » Zapisane
MichcioRoslina
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Sierpień 19, 2009, 17:09:08 »

Bojownik o którym mówisz to odmiana CrownTail (prawdopodobnie) . Masz 100% pewność ze jest młody? To że masz go od niedawna wcale tego nie oznacza. Z wiekiem odechciewa mu się puszyć i się popisywać. Test 5 w 1 nie jest najlepszy niestety. Lepsze będą testy kropelkowe.
Huee
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Sierpień 19, 2009, 20:42:05 »

Nie wiem czy młody,ale może przez wiek siedział w małej kuli w sklepie obok kubeczków z innymi.
SZPAKU1981
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Sierpień 19, 2009, 20:56:11 »

albo masz złe parametry wody albo obsadę:(
aresik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Listopad 23, 2009, 15:25:55 »

u bojowników zazwyczaj tak jest ze nie dadzą rożłożyć rady całkiem płetw ponieważ są długie i weloniaste. no ale jeśli to nastąpi to trzeba bojkowi odpowiednie warunki zapewnic tj. pływające rośliny ułatwiające mu zbudowanie pianowego gniazda , filtracja może być, ale nie skierowana centralnie na środek zbiornika, napowietrzanie jest nie potrzebne wręcz kłopotliwe dla tej rybci a temperatura , najbardziej odpowiednia bedzie od 25 do 29 no ale to gdy chcemy je wytrzeć , a samiczki jak juz coć to tylko jedna bo ta drugą potraktuje jak rywale i moż e ją poturbować nawet zedrzeć z niej skóre. spoko sie mnożą Cheesy

do moderatora , proszę o usunięcie mnie z forum!
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: