Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: jedzonko dla molinezji  (Przeczytany 1437 razy)
raven
Nowy
*

« : Sierpień 03, 2004, 23:16:35 »

Mam pytanie co do żywienia molinezji. Pierwszy problem to to, że jak karmie ryby płatkami, molinezje wszystko zrzerają ;/ wygląda to tak: wsypuję troche płatków, pierwsze zauważają je przeważnie gupiki. ale zdążą wziąść dosłownie tylko kilka kęsów i pojawiają sie molinezje. te przepędzają gupiki i same sie pożywiają (potrafią cały dużu płatek wchłonąć na raz Cheesy). Stosuję się do zasady, zeby wsypywać tyle pokarmu ile ryby są w stanie zjeść przez 3 min. Problem w tym że to jadło wyrzerają praktycznie tylko dwie molinezje :/... czy to zaszkodzi gupikom (a może one tak mało jedzą?).

Druga sprawa to zieleninka. Wiem juz jak ją przygotować,ale nie wiem co najlepiej podać molinezjom? i jak częśto w "zielony sposób" urozmaicać im dietę? dzieki za wszystkie porady
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Sierpień 04, 2004, 07:27:20 »

Gupikom to nie zaszkodzi ale zaszkodzi molinezjom. Karm rybki w dwóch miejscach na raz, po przeciwnych stronach akwarium, to da szansę wolniejszym i bojaźliwym rybkom na napełnienie brzuszka.
A co do "zielonego pokarmu ", jeśli chodzi tu o ważywka to nie ma ograniczeń, możesz dawać nawet naprzemiennie z płatkami 1 dziennie, a możesz i 2 razy w tygodniu.

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
raven
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Sierpień 04, 2004, 12:15:56 »

wielkie dzieki za rady Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: