Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: mieczyk i biały nalot  (Przeczytany 2466 razy)
lenor
Nowy
*

« : Październik 21, 2008, 17:52:26 »

witam was mam taki problem mój mieczyk ma taki delikatny nalot biały na płetfi górnej w dziennym świetle tego za bardzo nie widać tylko jak sie tek ustawi pod światło to widać taki biały nalot co to jest i jak to wyleczyć
owlman
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 21, 2008, 17:54:28 »

Zdjecie poprosimy /rybki/ i kilka kropek i przecinkow w tekscie .
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #2 : Październik 21, 2008, 18:27:32 »

...i może coś o akwa

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
lenor
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Październik 22, 2008, 12:39:34 »

zdjęcia raczej nie zrobie bo ta bestia ucieka awiec tak akwa 64l woda 27-26 stopni podmian reguralnie co tydzień 1/3 wody dziś podmieniłem filtr turbo 350 z deszczownicą woda napowietrzana pąpka brzeczkową 24h na dobe.niewiem jak wam to opisać,na górnej płetwie delikatny nalo który widać jak rybka ustawi sie pod światło to widać to dość dobrze i niema żadnych kropek na tym a drugi problem też mam z mieczykiem dość czesto pływa po góże i łapie powietrze aha jeszcze odnosze takie wrażenie jakby skrzela mocniej sie mu otwierały
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #4 : Październik 23, 2008, 17:55:48 »

problem też mam z mieczykiem dość czesto pływa po góże i łapie powietrze aha jeszcze odnosze takie wrażenie jakby skrzela mocniej sie mu otwierały
Podaj parametry, takie objawy jak u tego drugiego mogą być spowodowane zatruciem związkami azotu.
Trudno powiedzieć co mu jest. Obserwuj czy się to nie powiększa i czy nie występują jakieś inne objawy.

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: