Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: chora samica mieczyk  (Przeczytany 3413 razy)
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #15 : Październik 14, 2008, 13:52:52 »

Cóż ja Ci już doradziłam:
lecz baktopurem w oddzielnym akwarium według ulotki
ale jak Ty jesteś mądrzejszy to rób jak chcesz

lenor
Nowy
*

« Odpowiedz #16 : Październik 14, 2008, 14:01:48 »

ok to jak to mam zrobić jakie proporcie bo ja mam tylko jedną tabletke i niemam żadnej ulotki ah jeszcze jedno pytanie bo ja mam filter turbo 350 z wkładem biologiczno -chemicznym on ma chyba wegiel to mam wyciągnąć wkład a weglem żeby MFC sobie działało bo czytałem że mfc i baktopur likwiduje sie z akwarium przez wegiel aktywny w filtrze
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2008, 14:05:48 wysłane przez lenor » Zapisane
Assasin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Październik 14, 2008, 14:23:52 »

Na razie  zostań przy MFC a za jakiś czas zrób krótką kąpiel w tym drugim Cheesy

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: 
http://konradsz13.blog.onet.pl
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #18 : Październik 14, 2008, 14:35:41 »

Przeciez Ci pisałam żebys leczył w odzielnym akwarium - to po co wlałeś MFC do ogulnego? jak masz węgiel to on i tak wchłonoł Mfc i na nic takie leczenie . Nie wiem na jaki litraz jest tabletka baktopuru ani jaki litraz ma twoje akwarium więc tyle o dawkowaniu. Popros w sklepie o ulotke albo sobie poczytaj na pudełku jak na ile wody jest tabletka . Jak jednak sie zdecydujesz na leczenie w ogulnym to najpierw wyjmij wegiel a potem daj baktopur i leczenie po kilku dniach pewnie trzeba bedzie powtórzyć  , a po zakończeniu leczenie włóż węgiel do filtra aby wyciągnoł resztki lekarstwa ( ale nowy nie stary wegiel) po 3 dniach wywal i ten wegiel bo on z czasem zacznie uwalniac do wody to co wchłonoł - na jego miejsce daj jakis inny wkład ceramike np. i dodaj bakteri nitryfikacyjnych aby przywrócic równowagę.  Jak zdecydujesz sie na leczenie w akwarium oddzielnym tzw szpitalu to bedzie najlepsze wyjście

lenor
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Październik 14, 2008, 16:04:03 »

awiec zrobie tak narazie zostawie to mfc w akwarium jutro dam drugą dawke a po kolejnych 3 dniach zrobie podmianke wody i zastosule baktopur aha i wyciągłem z filtra wkład z weglem został sam gąpkowy
Assasin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Październik 14, 2008, 18:42:06 »

I tak trzymaj Grin

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: 
http://konradsz13.blog.onet.pl
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: