Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « Glony na szybach ! Jak sie ich pozbyć ??
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Glony na szybach ! Jak sie ich pozbyć ??  (Przeczytany 3693 razy)
jackdave
Stały użytkownik

« : Październik 31, 2005, 10:24:09 »

jak sie pozbyć glonów i na szybach i wogóle ?? przy podmianie wody wyczyściłem szyby i już na nich glonów nie było a na drugi dzień znowu sie pojawiły (chyba przeszły z roslin) wiem że trzeba otoski ale otoski to zjedzą z roslin a z szyb ?? glonojad nie je lub sie ochrzania :/ a może lepszy bedzie syjamski ??

Niektórzy przeginają :/ Rybki to tez stworzenia !!
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Październik 31, 2005, 10:37:19 »

nie przekarmiac ryb; skrobac;glonojady;kosiarki;krewetki amano;swietlowki;dobry filtr; lampa uv;ostatecznie wlac duzo cynku np jakas blacha tylko wtedy wszystko zdechnie slimaki bakterie ryby. cwytaj na forum o glonach jest duzo postow o glonach moze cos znajdziesz co przypomina twoje warunki.
Danuta
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Styczeń 17, 2006, 13:33:25 »

Kup sobie gąbkę do mycia garnków z jednej strony ma taką powierzchnię ścierającą a z drugiej strony gąbkę. Idealnie nadaje się do ścierania glonów. Lepiej jak każde inne narzędzie, a koszt groszowy
 :lol:

Akwa 80l
20 rybek małych

Pozdrowienia z Olkusza
katarina
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Październik 27, 2008, 10:58:44 »

ja również stosuję taką gąbeczke rewelacja naprawdę polecam skuteczne rozwiązanie Cheesy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: