Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: ślimak zebra  (Przeczytany 3240 razy)
początkująca20
Zainteresowany
**

« : Wrzesień 05, 2008, 22:01:36 »

Co myslicie o tym slimaczku??
http://www.allegro.pl/item430560393_slimak_zebra_snail_2_0_3_0cm_warszawa.html
szukam róznych okazow zeby cos wybrac Cheesy mysle tez nad ampulariami. Narazie sobie czytam rozne wzmianki na forum. Ale bez pomocy raczej sie nie zdecyduje na nic Sad

spodobał mi sie tez ten zestaw krewetek ale to chyba za duzy zestaw to takiego małego akwa (54l)
http://www.allegro.pl/item430867888_pakiet_startowy_6szt_wp_6szt_rc_6szt_c_bab.html
szkoda.
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 05, 2008, 22:13:20 »

Ten zestaw krewetek to imo b. głupi pomysł. Na początek wybierz sobie jeden gatunek krewetek a nie 3 naraz . Naritina zebra fajny ślimak ale on nie je resztek i sztucznych pokarmów tylko glony - jeśli masz glony w akwa to super wybór ( lepszy będzie od ampulari)ale w akwariach z dużą ilościa roślin gdzie glony przegrywają walką oskładniki pokarmowe i wystepują w śladowych ilościach ten ślimak po paru miesiącach padnie z głodu

początkująca20
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 05, 2008, 22:19:06 »

Wtakim razie nie bardzo sie nadaje poniewaz ostatnio zainwestowałam w wiele roslin. Co do krewetek link wkleilam raczej z głupoty masz juz w akwa 5 amano, 10 świderkow, 10 raborow klinowych, harem pretnika karłowatego, 4 otoski i 4 kiryski spizowe. I po prostu chciałam jeszcze jakos to urozmaicic. Tylko nie wiedziałam czy moge i czy to nie za wiele. Obsade pomagaliscie mi dobierac własnie wy Smiley ludzie z forum dlatego was sie chciałam poradzic. Swoje swiderki widuje zazwyczaj w nocy:P Chciałabym kupic jakies slimaki lub krewetki, Chociaz nie jestem az tak uparta zeby na sile cos do tego mojego akwa jeszcze wrzucac:)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: