Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: CO2 co daje  (Przeczytany 2255 razy)
szklana
Zainteresowany
**

« : Wrzesień 26, 2008, 13:39:34 »

witajcie mam pytamie do co2 co ono tak naprawdę daje wiem że roślinki lepiej przy tym rosną a czy woda będzie czystsza (bardziej przejrzysta a nie taka zielonkawa)
karol13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 28, 2008, 17:34:23 »

Masz glony???

Nie polemizuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Grin Grin Grin Grin Grin
szklana
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 29, 2008, 15:41:01 »

no jak w każdym akwa są glony
karol13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 29, 2008, 17:12:28 »

Nie w każdym akwa są glony Wink. Jeśli je masz to musisz posadzić więcej roślin. One wykorzystają związki azotu i zginą glony.
Pozdrawiam  papa papa papa

Nie polemizuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Grin Grin Grin Grin Grin
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 29, 2008, 19:13:47 »

Nie w każdym akwa są glony Wink. Jeśli je masz to musisz posadzić więcej roślin. One wykorzystają związki azotu i zginą glony.
Pozdrawiam  papa papa papa
Bzdurki na pazurki. W każdym akwarium są glony tyle, że w jednych glony widać a w innym nie. Poza tym sadzenie większej ilości roślin to dobra metoda (jedna z wielu) na walkę z glonami lub kontrolowanie ich ilości, ale napewno nie jest to metoda na to, aby glonów definitywnie pozbyć się ze zbiornika - to po prostu niemożliwe.

szklana
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 29, 2008, 19:19:58 »

a moglibyście mi napisać jakie muszę roślinki posadzić żeby zmniejszyć ilość tych gonów  Wściekły a słyszałem że jeszcze jakiś preparat dolewa się do wody i ona jest bardziej przejrzysta bo moja jest taka zielonko wata Cry
karol13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 29, 2008, 20:12:34 »

Myślę, że szybko rosnące ponieważ one najszybciej zużyją substancje odżywcze. Chodzi Ci o preparaty na glony???
Jeśli tak, to powiem, że ktoś chyba na tym forum pisał żeby dawać to tylko w ostateczności, gdy inne sposoby zawodzą.

speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 29, 2008, 20:18:19 »

witajcie mam pytamie do co2 co ono tak naprawdę daje wiem że roślinki lepiej przy tym rosną a czy woda będzie czystsza (bardziej przejrzysta a nie taka zielonkawa)
Skoro masz pytanie do CO2 to się jego zapytaj Tongue  Grin Grin Grin
CO2 daje bąbelki?  Grin Grin Grin
Opcja SZUKAJ.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: